Podium tipt

De deuren van onze theaterzaal blijven door de coronamaatregelen t/m 4 juni gesloten. Gelukkig zijn er vele initiatieven waardoor je vanuit huis toch kan genieten van theater. De leukste delen we graag op deze pagina.

Klik hier voor meer informatie over afgelaste voorstellingen.

theater. mooier dan ooit.

Het aftellen is begonnen!

Het was altijd al mooi. Dat gevoel dat je alleen live ervaart. Die rode (roze) loper. Het geroezemoes voor de voorstelling. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten. Het kolkende applaus. Dat ongrijpbare, dat je alleen live ervaart. Wat hebben we het gemist! En als het straks weer kan, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit!

Woensdagavond 21 april vond bij OP1 de lancering plaats van de landelijke campagne ‘Mooier dan ooit.’  Albert Verlinde gaf het startsein voor de grootste concert- en theatercampagne die Nederland ooit heeft gekend. Met dit project wil men samen met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een speciale manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, festivals, opleidingen en de rest weer open mogen!

Daarom tellen we alvast af. Ondertussen zitten we niet stil. De programmering voor volgend seizoen wordt geboekt, er worden plannen gemaakt en gerepeteerd. Op de website en social kanalen van de campagne Theater. Mooier dan ooit. kun je alvast een kijkje nemen. Daarnaast zijn er bijzondere prijzen te winnen. Zo wordt zelfs de voorpret voor je volgende (live) theateravond mooier dan ooit!


 

#Podiumtipt

Op onze social media kanalen geven we tips voor theaterregistraties, leuke online workshops en mooie acties van gezelschappen en artiesten die je normaal op ons podium ziet staan.
Check daarvoor onze Facebook of Twitter.

Per genre een paar thuis-tips:

Cabaret & Kleinkunst

 • Cabaretiers Rayen Panday en Stefan Pop praten in hun podcast ‘Voor De Show in Toomler’ elke week over de actualiteit als inspiratiebron voor nieuw comedymateriaal.
 • Wouter Monden, comedian uit Leidsche Rijn, haalt met comedians en cabaretiers herinneringen op aan shows die ze liever waren vergeten bij de ‘Elektra Podcast’.
 • De debuutvoorstelling ‘Bang’ van cabaretier Martijn Kardol is nu te zien bij NPO Start. In ‘Bang’ neemt Martijn je mee in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.

Familie & Jeugd

 • Kijk thuis on demand de leukste familie- en jeugdvoorstellingen op Podiumkids Thuis! 16 gezelschappen en producenten hebben hier hun voorstellingen gebundeld, zodat het nóg makkelijker is om voorstellingen te kijken van bijvoorbeeld Het Filiaal theatermakers, Maas theater en dans, BonteHond, Het Laagland, Het Houten Huis, plan -D en TG Winterberg. Voor €2,99 bekijk je al een voorstelling op www.podiumkids.nl.
 • MaasTV is terug! Bekijk voor €2,99 voorstellingen van Maas Theater en Dans zoals ‘Gezocht: Konijn’ 3+, ‘Drie’ 4+, ‘Juffenballet’ 6+ en ‘Alleen op de wereld’ 8+. Kijk op www.maastd.nl/tv.
  Ook leuk: de komende tijd zie je bij Maas de nieuwste voorstellingen via livestream, zoals de voorstelling ‘Ik ben er even niet’ 8+ die in de kerstvakantie in onze theaterzaal zou staan. Kijk daarvoor op www.maastd.nl/livestreams.
 • De makers van Het Filiaal theatermakers hebben zoveel creativiteit dat ze opdrachten voor thuis bedachten. Bouw je eigen raket, maak een proppop, maak theater met kosteloos materiaal of maak een snelportret zonder je pen van het papier te halen. Kijk voor alle activiteiten op www.hetfiliaal.nl.
 • Jeugdtheatergezelschap BonteHond zit niet stil. Dat zit niet in hun aard. Ze geloven in de kracht van kunst en cultuur. Daarom staat veel van wat BonteHond de afgelopen jaren maakte online. Bekijk bijvoorbeeld bekroonde voorstelling ‘Aaipet’ 2,5+. Check Studio BonteHond, een op hol geslagen tv-kanaal voor iedereen vanaf 12 jaar, of Meiden van 13, een theatrale documentaire podcastserie met vijf tienermeiden. En oefen vast voor de digitale-flasmob-danschallenge #dezijlijn! Bekijk de instructievideo’s om de dans te leren. Kijk voor het hele aanbod op www.bontehond.net.

Muziek & Muziektheater

 • Zangeres en theatermaker Dide Vonk maakt een podcast voor makers, artiesten en liefhebbers! Ze bevraagt elke week in De Makers Podcast andere makers hoe zij dit doen: leven en ondernemen in kunst en cultuur. Luister hier haar podcast: www.demakerspodcast.com

Theater & Dans

 • Theaterflix al ontdekt? Kijk mooie registraties terug via www.tflix.nl.
 • Toneelgroep Oostpool lanceert Oostpool Stream! Elke week een voorstelling live vanuit Huis Oostpool in Arnhem. Je ziet er bijvoorbeeld parels uit eigen repertoire als ‘Laura H.’ en de paradehit ‘Alles wat liefde is’, maar ook de nieuwe voorstelling van Laura van Dolron. Bekijk het programma op www.toneelgroepoostpool.nl.
 • De voorstelling ‘Adem’ van Nasrdin Dchar is helaas nog steeds niet te zien in onze theaterzaal. Speciaal voor NPO maakte hij een video-opname van de voorstelling die je terug kan kijken via NPO Start.
 • Club Guy & Roni en NNT – Noord Nederlands Toneel openden samen in maart het NITE Hotel: een online en interactief theater. Hier zie je nog steeds de mooiste voorstellingen, zoals dansvoorstelling ‘Swan Lake: the game’.
 • Micha Wertheim speelde eerder in onze theaterzaal ‘Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid’. Nu de theaters dicht zijn, gaat hij op tour langs lege theaterzalen met de interactieve online voorstelling ’Niemand anders’. Zo speelt hij de voorstelling ook in Stadsschouwburg Utrecht en kan je deze live vanuit huis bekijken. Kijk voor tickets op www.guts.nl.
 • Theatermaker Steef de Jong is te zien in aflevering 3 van VPRO On Stage. De Jong speelt een klein stukje van zijn voorstelling ‘SISI BOY’.
 • Jakop Ahlbom Company was eerder in onze zaal te zien met de voorstellingen ‘Lebensraum’ en ‘Horror’. Bekijk nu de voorstellingen ‘Het Leven een Gebruiksaanwijzing’ en ‘De Architect’ online. Schrijf je in via hun website en ontvang de video’s gratis in je inbox.

Circus

 • Altijd al benieuwd geweest naar hoe je alle ballen hoog houdt? Leer jongleren met Harm van der Laan van Circusstad Festival. Bekijk hier de instructievideo: www.circusstad.nl

#Backstage

Mis je ons theater? Kijk de rondleidingen terug waarin marketingmedewerker Ilona je meeneemt achter de schermen.
Hoe zit ons theater in elkaar? En wat gebeurt er allemaal voordat de voorstelling begint?
Volg ons op Youtube of bekijk de rondleiding door de theaterzaal:

Bekijk de rondleidingen direct op Youtube:


terug naar boven