Podium tipt

Het is stil in onze theaterzaal. Maar dat betekent niet dat wij stil blijven zitten.

Klik hier voor onze maatregelen voor uw theaterbezoek.
Klik hier voor meer informatie over afgelaste voorstellingen.

#Backstage
De komende tijd nemen we je op onze social media kanalen mee in een kijkje achter de schermen.
Marketingmedewerker Ilona laat je zien hoe ons theater in elkaar zit en wat er allemaal gebeurt voordat de voorstelling begint.
Volg ons op Youtube of bekijk de eerste rondleiding door de theaterzaal:

Bekijk de rondleidingen direct op Youtube:


#Watwemissen
We missen jullie en ons theater! De komende tijd vertellen medewerkers wat ze het meest missen aan ons theater.

Publieksbegeleider Marjon:
“Thuis-tv: wat is dat toch saai vergeleken bij al die mooie voorstellingen bij ons theater, zoals bijvoorbeeld die op DansDonderdag. Al een aantal jaren word ook ik, als publieksbegeleider, daarmee verwend. Ik mis de verwachtingsvolle spanning, de verrassing, de collega’s, de nazit. Tot gauw, hoop ik!”

Kassamedewerker Lilian:
“Het meeste mis ik de sfeer. Als mijn dienst begint is het half zeven ’s avonds. Het publiek komt langzaamaan binnen, verwachtingsvol. Gezellig, al die mensen… uitverkocht vanavond.
Ik mis ook de seizoenspresentatie en het hectische invoeren van kaartjes voor het nieuwe seizoen. En het verheugen op een leuk zomerseizoen op het gras of terras.
Gelukkig word ik ook blij van koolzaad, klaprozen en margrieten, voorjaar met veel zon en buiten zijn. En eindelijk de boeken die allang gelezen hadden moeten worden. Het komt weer goed. Als het weer kan, gaan we allemaal weer genieten van al het moois in het theater. Daar ga ik me alvast op verheugen.”

Hoofd Publiek Alette Ahsmann:
“Wat ik het meest mis? Jullie, ons publiek! Blije, verwachtingsvolle gezichten bij binnenkomst en in de rij, vlak voordat de zaaldeuren open gaan. De reacties van het publiek in de zaal. Het plezier dat zich aftekent op de gezichten na afloop en de gesprekken achteraf, die ik zo nu en dan met een bezoeker kan voeren. En natuurlijk mis ik ook de reuring van het werken in het theaterwezen met alle andere collega’s. Never a dull moment.”


#BijPodiumthuis
Krijg een inkijkje in onze thuiswerkplekken op onze Instagram.


#Podiumtipt
Ook geven we je tips voor theaterregistraties, leuke online workshops en mooie acties van gezelschappen en artiesten die je normaal op ons podium ziet staan.
Check daarvoor onze Facebook of Twitter.


#Podiumtipt
Hieronder alvast enkele tips per genre:

Cabaret & Kleinkunst

 • Eva Crutzen maakte van haar voorstelling ‘Opslaan Als’ een televisieserie. Terugkijken kan via NPO3
 • Tim Fransen maakt in samenwerking met De Volkskrant de podcast Beschaving: De Nabeschouwing. Is deze crisis de noodrem die onze beschaving van de afgrond behoedt? Of is dit het begin van het einde? Aan de hand van vragen en ervaringen probeert hij dat te onderzoeken. En hopelijk valt er ook nog wat te lachen. Gratis en reclamevrij te beluisteren via SpotifyiTunes of andere podcast-apps.

Familie & Jeugd

 • Even swingen? Dirk Scheele publiceert elke dag om 10.00u een nieuwe video op Youtube. Hij leert je alles over muziek en gaat lekker samen swingen. Check zijn Youtube kanaal
 • Maas Theater En Dans geeft online via Maas @Home onder andere een Workshop Schrijven voor theater, Cursus niets doen en een Sing-a-long in quarantaine.
  Check snel: www.maastd.nl/athome
  Ook kun je registraties bekijken via MaasTV: www.maastd.nl/tv
 • Theatergezelschap BonteHond laat ook registraties zien van hun voorstellingen. Bijvoorbeeld ‘Foei’ 5+ op Vimeo
 • Het Filiaal theatermakers gaat online. In Het Filiaaljournaal laten ze zien waar de theatermakers nu mee bezig zijn, bekijk voorstellingen als ‘Falling Dreams’ 8+ online, of check hun inspirerende thuisopdrachten.
 • Ook Het Laagland heeft zijn eigen thuistheater. Met mooie voorstellingen als ‘Bezoek voor Beer’ 4+ én bonusmateriaal!

Muziek & Muziektheater

 • Voor het geval je het gemist hebt: de #wezullendoorgaan challenge!
  De oproep van Patrick Nederkoorn, Marleen Vriezen en Astrid Hulshof om elkaar een hart onder de riem te steken met een eigen versie van ‘We zullen doorgaan’ zorgde voor vele versies.
  Hier nog even de compilatie van vele mensen die je normaal in onze theaterzaal was tegengekomen:

   

 • Programmamaker, muzikant en komiek Daan Boom deelt zijn zolderkamerconcerten op Instagram. Zo steekt hij iedereen een hart onder de riem, van vakkenvullers, horeca, opa’s en oma’s tot thuisblijvers.
 • Luistertips:
  • Iris Hond – Endless
   Op afstand, maar toch dichtbij: samen met drummer Mischa Porte en toetsenist Mart Jeninga speelt Iris Hond het nummer ‘Endless’.
  • Alain Clark – Safe Space
   In ‘Safe Space’ nodigt Alain Clark iedere dag een collega muzikant uit om zijn of haar verhaal met jou te delen. Check zijn Instagram.
  • Lockdown Sessions
   Voor de NPO Radio 1 Lockdown Sessions schrijven artiesten vanuit hun huiskamer een lied voor het programma Langs de Lijn En Omstreken. Zoals ‘Aanraking’ van Yentl en de Boer en ‘Shadows’ van Tim Akkerman & The Ivy League.
  • Bewaar je Ticket
   Cabaretduo Spruijt en Opperman schreef een lied over onze lege theaterzalen en het bewaren van je ticket.

Theater & Dans

 • Theaterflix al ontdekt? Kijk mooie registraties terug via www.tflix.nl.
 • Bij gebrek aan live première van ‘Julia and other Love Stories’ heeft De Dutch Don’t Dance Division een korte dansfilm gemaakt op afstand die gisteravond in première ging. Kijk ‘m snel terug:
 • Korzo producties gaat online met een dansfestival. Van 9 t/m 23 mei presenteren ze het India Dans Festival. Kijk snel op hun website.
 • Nog even zien hoe onze theaterzaal eruit zag voordat het een theaterzaal werd? Kijk de registratie van ‘Geheim’ van Het Nieuw Utrechts Toneel terug:

terug naar boven