Muziek

Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Tickets Over de maker(s)
100 jaar Piazzolla

Een ode aan de Maestro en muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather. Zijn ware held heeft zijn hele leven beïnvloed en gevormd. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer was de liefde wederzijds toen Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen.”
Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk in 2002 werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

In ‘100 jaar Piazzolla’ worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros, voor de gelegenheid het Carel Kraayenhof Quartet.

Kraayenhof stond in 2015 en in 2019 ook in ons theater.

Tickets en tijden

Datum za 01 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
Datum za 01 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00

Over Carel Kraayenhof

Gepassioneerd bandoneonist die je betovert met de Argentijnse tango.
Carel, geboren in 1958 te Waalre, was acht jaar oud toen hij begon met piano spelen. Hij ontdekte de muziek als zijn grootste passie en inspiratiebron.

Begin jaren 80 ontdekte Carel de bandoneón: het geluid raakte hem tot diep in zijn hart. Vanaf dat moment wist hij zonder twijfel dat hij bandoneonist wilde worden.
Carel werd door Astor Piazzolla gevraagd als bandoneonsolist voor diens Broadway-tangomusical Tango Apasionado in New York. Ook werd hij samen met zijn Sexteto Canyengue door Osvaldo Pugliese uitgenodigd om naar Argentinië te komen.

Op 2 februari 2002 maakte zijn carrière een grote sprong voorwaarts. Carel speelde ‘Adiós Nonino’ op het Nederlandse koninklijk huwelijk van ZKH Prins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta (nu ZKH Koning en Koningin van Nederland).
Carels concerten zijn sindsdien erg populair. Met meer dan 60 eigen composities is Carel ook een gevestigde naam voor tango en Zuid-Amerikaanse muziek. Van solostukken voor bandoneón of piano tot volledige orkestpartituren, alles is mogelijk in zijn creatieve geest.

Meer over Carel Kraayenhof

Credits

Website: www.carelkraayenhof.nl
Bandoneon: Carel Kraayenhof
Piano: Juan Pablo Dobal
Bas: Jaap Branderhorst

 

Viool: Bert Vos
Regieadviezen: Leoni Jansen
Arrangeurs: Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal
Licht en geluid: Rimmert van Lummel