Bereikbaarheid

Bereikbaar-heid

Podium Hoge Woerd is goed bereikbaar per openbaar vervoer, fiets of auto.

Kom je te voet, met de fiets, de auto of het openbaar vervoer? 
Plan direct je route via een routeplanner, download de PDF met routebeschrijving, of lees de beschrijving hieronder.

Adres:Castellum Hoge Woerd
 Hoge Woerdplein 1
 3454 PB De Meern

Parkeren – Fiets

Op het Hoge Woerdplein zijn twee fietsparkeerplekken te vinden.

Parkeren – Auto

Het parkeerterrein vind je meteen links na de rotonde, aan de toegangsweg Het Zand. Hier is ook een parkeerplaats voor touringcars.
Castellum Hoge Woerd ligt in een woonwijk en daarom willen wij je vragen om de parkeerplaatsen voor de bewoners te respecteren, te parkeren in de aangegeven vakken en goed op fietsers en wandelaars te letten.
 
Let op: er wordt streng gecontroleerd op fout parkeren. Niet parkeren in de parkeervakken kan je een boete opleveren.

Routebeschrijving - Auto

Vanuit Arnhem (A12):
Vanuit Arnhem neem je de A12 richting Utrecht/Den Haag. Verlaat de A12 bij afrit 15 ‘De Meern’. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf (N198). Blijf de N198 volgen tot de eerste rotonde, hier neem je de tweede afrit (linksaf) en rijd je de Oudenrijnseweg op. Aan het einde van de Oudenrijnseweg ga je linksaf de Langerakbaan op. Neem bij de rotonde de tweede afslag (‘Het Zand’). Bij de volgende rotonde sla je linksaf (derde afslag), hier zie je de ingang van Castellum. Het parkeerterrein ligt meteen links na de rotonde, aan de toegangsweg ’t Zand.

Vanuit Apeldoorn/Amersfoort:
Vanuit Apeldoorn/Amersfoort neem je de A28 richting Utrecht. Vanaf knooppunt Rijnsweerd volg ‘Rotterdam’ richting de A27. Op de A27 volg de borden richting ‘Rotterdam/Den Haag’ en rijdt de A12 op. Blijf de A12 volgen tot afrit 15 ‘De Meern’. Volg vanaf hier de route zoals aangeven bij ‘vanuit Arnhem’.

Vanuit Almere:
Vanuit Almere neem je de A27 richting Utrecht. Vanaf knooppunt Lunetten volg de borden richting ‘Rotterdam/Den Haag’ en rijdt de A12 op. Blijf de A12 volgen tot afrit 15 ‘De Meern’. Volg vanaf hier de route zoals aangeven bij ‘vanuit Arnhem’.

Vanuit ’s-Hertogenbosch:
Vanuit ’s-Hertogenbosch volg je de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Volg hier de borden ‘Den Haag/Rotterdam’ en rijdt de A12 op. Volg vanaf hier de route zoals aangeven bij ‘vanuit Arnhem’.

Vanuit Den Haag/Rotterdam:
Vanuit Den Haag/Rotterdam neem je de A12 richting Utrecht. Verlaat de A12 bij afrit 15 ‘De Meern’. Ga onderaan de afrit bij de verkeerslichten naar links en rijd onder de snelweg door. Bij de volgende verkeerslichten ga je rechtsaf (N198 richting ‘Het Zand’). Blijf de N198 volgen tot de eerste rotonde, hier neem je de tweede afrit (linksaf) en rijdt de Oudenrijnseweg op. Aan het einde van de Oudenrijnseweg ga je linksaf de Langerakbaan op. Neem bij de rotonde de tweede afslag (‘Het Zand’). Bij de volgende rotonde sla je linksaf (derde afslag), hier zie je de ingang van Castellum. Het parkeerterrein ligt meteen links na de rotonde, aan de toegangsweg ’t Zand.

Vanuit Amsterdam:
Vanuit Amsterdam neem je de A2 richting Utrecht. Verlaat de A2 bij afrit 6 ‘Maarssen’. Sla bij de verkeerslichten rechtsaf richting ‘Vleuten’ (Haarrijnse Rading). Je rijdt de Haarrijnse Rading voor 2,5 kilometer af, rijdt onder het spoor door en slaat linksaf bij de verkeerslichten. Bij de volgende verkeerslichten sla je rechtsaf (Parkzichtlaan) en blijft deze weg volgen tot de rotonde. Hier neem je de tweede afslag. Bij de volgende rotonde sla je rechtsaf (eerste afslag), hier zie je de ingang van Castellum. Het parkeerterrein ligt meteen

Routebeschrijving - Fiets

Kom je uit Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern of Utrecht naar Castellum? Dan raden wij aan met de fiets te komen. Castellum ligt in het hart van Leidsche Rijn en is via verschillende hoofdfietsroutes te bereiken. Bovendien ligt Castellum aan Het Lint, waardoor het vanuit Vleuten snel en comfortabel met de fiets te bereiken is.

Vanuit Utrecht-centrum/-noordoost/-noordwest:
Via de Vleutenseweg fiets je over de Gele Brug naar Leidsche Rijn. Sla bij de tweede afslag na de brug linksaf richting het rode gebouw van Pathé Leidsche Rijn. Volg de weg rechtdoor totdat je de busbaan tegenkomt (net na RAUM Utrecht) en sla dan linksaf. Volg het fietspad langs de busbaan Parkwijk (+/- 1,5 km). Volg het fietspad met de bocht mee naar links en dan kruis je de Groenedijk. Sla rechtsaf op de Groenedijk bij de bus-stoplichten en blijf deze volgen tot Castellum Hoge Woerd. Op het voorplein vind je aan de rechterkant fietsparkeerplaatsen.

Vanuit Utrecht-zuid:
Vanuit Utrecht-zuid fiets je over de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Steek bij de stoplichten de Stadsbaan over. Volg het fietspad 400 meter en sla dan rechtsaf de Groenedijk op. Dit fietspad volg je tot aan Castellum Hoge Woerd. Op het voorplein vind je aan de rechterkant fietsparkeerplaatsen.

Routebeschrijving – Openbaar vervoer

Castellum Hoge Woerd is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf halte De Woerd (bereikbaar met de bus vanaf stations Utrecht Centraal en Terwijde) steek je de weg over en wandel je linksaf de Groenedijk in. Volg deze weg tot aan Castellum Hoge Woerd.
Vanaf halte ‘Eerste Westerparklaan’ (bereikbaar met de bus vanaf Utrecht Centraal en Vleuten) volg je eerst de busbaan de bocht om. Sla rechtsaf op de Groenedijk. Deze weg volg je tot aan Castellum Hoge Woerd.