Over ons

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in Podium Hoge Woerd.

Over ons

Ons podium

Ons podium bevindt zich in Castellum Hoge Woerd en is onderdeel van Stichting Theater Kikker.

Ons podium is dichtbij en naast de deur, midden in het grootste stadsdeel van Utrecht: met Leidsche Rijn en haar inwoners zijn wij nauw verbonden en werken we samen. Sinds de opening in 2015 zijn we hét theater voor de wijken Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens.

Ons podium is er voor iedereen. Theater kijken of zelf theater maken, op amateur- of professioneel niveau, theaterkenner, kunstbeoefenaar of theaterontdekker: iedereen is welkom. We maken werk van meerstemmigheid, op en naast ons podium.

Ons podium is nieuwsgierig. We stellen vragen en zoeken naar creatieve avonturen, naar hetgeen er nog niet is in de wijk. En we dagen ook anderen uit om nieuwsgierig te zijn. 

Ons podium is open. Want naast het programma dat we in onze theaterzaal presenteren, gaan we ook naar buiten. Op ons buitenpodium, in andere delen van Castellum Hoge Woerd of op locatie in de wijk.

Ons podium
Ons podium

Onze missie

Theater Kikker en Podium Hoge Woerd zijn twee vlakkevloerpodia in Utrecht stad en in Leidsche Rijn. In onze theaters en op locatie bieden we lokale en landelijke theatermakers, festivals, organisaties en podiumkunstenaars de ruimte voor ontwikkeling en presentatie van hun actuele en vernieuwende voorstellingen. Vooruitstrevend en soms rafelig theater, toneel, dans, performance, muziek, cabaret en jeugdvoorstellingen. Voorstellingen met een uitgesproken kijk op sociaal maatschappelijke thema’s, die ons publiek uitdagen, nieuwsgierig maken en nieuwe inzichten geven.

Wij geloven in de positieve en essentiële functie van theaters, en in een duurzame, inclusieve en meerstemmige samenleving. Bij ons ben je welkom, ongeacht je genderidentiteit, van wie je houdt, in wie of wat je gelooft of waar je geboren bent. Ook als organisatie streven we ernaar een afspiegeling te zijn van de bewoners van Utrecht.

Meer over Theater Kikker
Onze missie
Onze missie

Onze bijzondere locatie

Op de oorspronkelijke vindplaats én op ware grootte werd het Romeinse fort dat hier 2000 jaar geleden stond herbouwd. De muren van Castellum Hoge Woerd zijn net zo hoog en de omtrek even groot. Alleen wonen er geen Romeinse soldaten meer binnen de muren. Nu is het Castellum een plek waar cultuur, natuur en historie op een unieke manier samenkomen.

Verwonder je hier over bijzondere archeologische vondsten bij Museum Hoge Woerd, ervaar de natuur op de stadsboerderij van Steede Hoge Woerd, proef de Italiaanse keuken bij het CastellumCafé en geniet van theater.

Onze bijzondere locatie
Onze bijzondere locatie