Theater

NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

12 Goede voornemens

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
12 Goede voornemens

Het NUT presenteert twaalf wensen voor het nieuwe jaar.

Maak je klaar voor een wervelende ouverture van 2023: muziek, theater, gesprek en - voor wie het helemaal af wil maken - vooraf heerlijk eten. Een ploeg theatermakers van het NUT brouwt een bont menu van inspiratie, bezinning en warmte.

Twaalf druiven (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. Deze warme theateravond is geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken.

Het NUT maakt in 2022 een jaar lang theater over ‘de toekomst van God’. Met ‘12 Goede voornemens’ voltooien ze dit jaar en proppen ze in één avond alles wat ze het voorbije jaar hebben ontdekt.

12 Goede voornemens’ komt in een snelkookpan tot stand, in de traditie van ‘De Orde van de dag’ en ‘De Futuristen’. Alle makers die in het voorbije jaar bij het NUT iets maakten, nemen dat werk als inspiratie voor dit eenmalige, gloednieuwe materiaal.

Tickets en tijden

Datum za 14 januari
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum za 14 januari
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Het Nieuw Utrechts Toneel

In 2007 richtten theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op. Het NUT is sindsdien het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit hun thuisbasis in Leidsche Rijn/Utrecht maken ze voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. Je ziet het NUT overal: in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters.

Meer over Het Nieuw Utrechts Toneel

Credits

Website: www.het-nut.nl
Concept, samenstelling en regie: Greg Nottrot, Mariëlla van Apeldoorn

Spel / muziek: Marcel Osterop, Floor Leene, Uri Rappaport, Joep Hendrikx, Greg Nottrot, Mariëlla van Apeldoorn, Marieke Braaksma, Jordy Roeten
Met dank aan: Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten