Specials, Theater

Naeeda Aurangzeb

365 DAGEN IK

Tickets Over de maker(s)
365 DAGEN IK

Haar boeken in het theater: geestig-gênante anekdotes over wat Naeeda als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt in het dagelijks leven.

‘Borsten bedekken, borsten iets meer tonen. Mannen in de ogen aankijken, de blik neerslaan. Bitch; je sprak de politicus tegen. En je leidinggevende. En je man. Zo doen wij dat hier niet. Wees blij dat je hier woont. In ons land.’ 

Journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb geeft je een kijkje in haar leven. Toen ze drie was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. #metoo, protesten tegen de verplichte hoofddoek, institutioneel racisme: voor Aurangzeb zijn het geen headlines uit de kranten, maar doorleefde onderwerpen. 

Voor haar boeken 365 dagen Nederlander en Hé, lekker ding - 365 dagen vrouw verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt. In deze theaterspecial neemt ze ons mee in wat dit met háár doet en hoe ze die met humor pareert.

Tickets en tijden

Datum do 29 februari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
Datum do 29 februari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,00 tot € 18,00

Over Naeeda Aurangzeb

Naeeda Aurangzeb is auteur, journalist en radio- en tv-presentator. 
Naeeda houdt zich als journalist en activist al meer dan 30 jaar bezig met onderwerpen als seksisme, feminisme en racisme. In 2021 schreef ze er twee boeken over: 365 Dagen Nederlander en Hé lekker ding, 365 dagen vrouw

Meer over Naeeda Aurangzeb

Credits

Website: www.naeedaaurangzeb.nl 
Tekst en spel: Naeeda Aurangzeb
Regie: Dionne Verwey
Tekstadvies: Leoni Jansen

Geluidontwerp: Joep van der Velden
Lichtontwerp: Wouter Moscou
Techniek: Joep van der Velden, Wouter Moscou of Bas Ovink
Decor: Roos Malta