Specials, Theater

Naeeda Aurangzeb

365 DAGEN IK

Geweest Over de maker(s)
365 DAGEN IK

Haar boeken in het theater: geestig-gênante anekdotes over wat Naeeda als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt in het dagelijks leven.

‘Borsten bedekken, borsten iets meer tonen. Mannen in de ogen aankijken, de blik neerslaan. Bitch; je sprak de politicus tegen. En je leidinggevende. En je man. Zo doen wij dat hier niet. Wees blij dat je hier woont. In ons land.’ 

Journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb geeft je een kijkje in haar leven. Toen ze drie was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. #metoo, protesten tegen de verplichte hoofddoek, institutioneel racisme: voor Aurangzeb zijn het geen headlines uit de kranten, maar doorleefde onderwerpen. 

Voor haar boeken 365 dagen Nederlander en Hé, lekker ding - 365 dagen vrouw verzamelde ze geestig-gênante anekdotes over wat ze als Nederlander van kleur en als vrouw meemaakt. In deze theaterspecial neemt ze ons mee in wat dit met háár doet en hoe ze die met humor pareert.

"365 DAGEN IK is een voorstelling barstensvol anekdotes die onder je huid kruipen. Een stevige afspiegeling van dat wat het betekent om vrouw te zijn in Nederland anno 2022. "

Theaterkrant

Credits

Website: www.naeedaaurangzeb.nl 
Tekst en spel: Naeeda Aurangzeb
Regie: Dionne Verwey
Tekstadvies: Leoni Jansen

Geluidontwerp: Joep van der Velden
Lichtontwerp: Wouter Moscou
Techniek: Joep van der Velden, Wouter Moscou of Bas Ovink
Decor: Roos Malta
Persfoto: Merlijn Doomernik
Scènefoto's: Miriam Ramdani