Black Sheep can Fly - Saman Amini e.a.

A SEAT AT THE TABLE

Geweest Over de maker(s)
A SEAT AT THE TABLE

Confronterende verhalen en ervaringen over alledaags racisme en uitsluiting, dat soms zo absurd is dat het lachwekkend is.

‘A Seat at the Table’ is gebaseerd op ervaringen van de makers zelf over alledaags racisme en uitsluiting. Ervaringen die soms zo absurd zijn, dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent.

Na een succesvolle theatertournee, nominaties voor de BNG Bank Theaterprijs en het Nederlands Theater Festival en bekroond met de Toneelschrijfprijs, is deze actuele en urgente voorstelling terug in de theaters. In 2022 wordt Saman Amini op het toneel vergezeld door een nieuwe cast, bestaande uit actrice Quiah Shilue en acteurs Alwin Pulinckx en Anton de Bies.

De voorstelling ‘Samenloop van Omstandigheden’ van Black Sheep Can Fly was eerder in onze theaterzaal te zien.

"De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren. "

NRC Handelsblad

"Pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard. "

De Volkskrant

"A Seat at the Table neemt het publiek moeiteloos mee in een complex onderwerp maar verraadt de ernst van het thema nooit. "

De Groene Amsterdammer

"De spelers maken theater op zijn krachtigst en kwetsbaarst. Het levert uiterst urgent en belangrijk theater op. "

Parool

Over Saman Amini

Saman Amini (1989) is geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Op 11-jarige leeftijd kwam hij met zijn ouders naar Nederland. In 2014 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In de korte tijd sinds zijn afstuderen bouwde hij zowel in het theater als met zijn muziek aan een indrukwekkend oeuvre. Met zijn muziek heeft hij tot nu toe 900.000 streams en de videoclip voor zijn nummer ‘Laat Me Toe’ is genomineerd voor een Edison.

Credits

Website: www.blacksheepcanfly.nl
Concept: Saman Amini, Nima Mohagegh
Tekst: Saman Amini en Nima Mohaghegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon en Werner Kolf
Regie en muziek: Saman Amini
Spel: Saman Amini, Anton de Bies, Quiah Shilue, Alwin Pulinckx

Dramaturgie: Nima Mohaghegh
Scenografie en Licht: Alaa Minawi
Techniek: Oscar Cheizoo
Producent: Black Sheep Can Fly in coproductie met Het Nationale Theater en Likeminds.