Jeugd

Tg. Winterberg

Herfststukjes: Aan de andere kant 4+

Geweest Over de maker(s)
Aan de andere kant 4+

Een beeldende voorstelling met poppen, papier, strips en video over een visuele wereld vol knotsgekke en over-de-top vooroordelen die eens van een andere kant bekeken mogen worden.

Ik zie, ik zie, wat ik denk te zien en het is…

De Rietstraat is een doorsnee-straat in een nóg doorgesnedere wijk. Je weet wel, zo één met huizen waarbij de achtertuintjes keurig zijn gescheiden door schuttingen en hoge heggen. In die schuttingen zitten gaatjes waardoor de families elkaar stiekem begluren. Praten doen ze niet met elkaar, want ze denken wel zeker te weten hoe gevaarlijk, gek en vreemd de buren zijn. Ze hebben het toch zelf gezien! De buren zijn monsters, kinderdieven, bestaan uit suiker. Tenminste, dat (be)denken ze.

Maar in de Rietstraat woont sinds een dag ook Bir Kaşif, zes jaar en heel nieuwsgierig. Ze fietst onbevangen rond, klimt over schuttingen en kruipt als een poes onder heggen door. Ze gaat bij iedereen op bezoek en snapt niets van wat de buren beweren over de buren. Wanneer haar duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit, doet Bir zelf ook nog een duit in het zakje.

Tijd om het eens van de andere kant te bekijken…

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Alle Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Randprogrammering: Kalk-of-the-Town-guerrilla

Kalk wat er in je opkomt op de 'hekken' met flinke gaten er in. Ontdek daarna wat je buurkind aan de andere kant heeft gekalkt met krijt. Of speel bij het poppenhuis met de miniaturen.  
Na afloop van de voorstelling kun je de scheurkaart die je hebt gekregen in de brievenbus gooien.

Randprogrammering: Kalk-of-the-Town-guerrilla
Randprogrammering: Kalk-of-the-Town-guerrilla

Credits

Website: www.tgwinterberg.nl
Concept: Tg. Winterberg
Regie: Job Raaijmaker
Spel & tekst: Mark Haayema

Spel, vormgeving en poppen: Marlyn Coetsier
Decor & kostuums: Marlies Schot
Techniek & spel: Joram van Vliet