Specials

Steven Kamperman, Hamid Reza Behzadian, Esat Ekincioglu

Adventures of Prince Achmed

Language No Problem
Tickets
Adventures of Prince Achmed

Tijdens deze filmvertoning met live gespeelde muziek maak je een muzikaal avontuurlijke reis door het oosten, waarbij muziek de film begeleidt, maar de film net zo goed de muziek.

Die Abenteure des Prinzen Achmeds van Lotte Reiniger uit 1926 was de eerste avondvullende animatiefilm uit de beginjaren van de cinema. Componist Steven Kamperman schreef een nieuwe soundtrack voor deze toverachtige film, die niet is getekend maar geheel geknipt! 

Met de verfilmde verhalen uit 1001 Nacht als leidraad is ook de muziek geïnspireerd op de oriëntaalse traditie. Tijdens dit bijzondere filmconcert klinken tussen de melodische lijnen door gekruide improvisaties, met als resultaat een heel kleurig universum. 

Steven Kamperman heeft de afgelopen decennia een grote naam opgebouwd als bevlogen solist en componist van zinderende muziektheatrale producties. Hamid Reza Behzadian is Iraans van origine en excelleert op diverse snaarinstrumenten en maakt ook grote indruk met Iraanse blue notes op de mondharmonica. Bassist Esat Ekincioğlu tourt de hele wereld rond met zijn AVA Trio en wie zijn rake grooves en improvisaties hoort begrijpt meteen waarom.

Tickets en tijden

Datum do 30 januari
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 30 januari
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Over de makers

Alt Klarinettist, componist en drummer Steven Kamperman heeft de afgelopen decennia een grote naam opgebouwd als bevlogen solist en componist van zinderende muziektheatrale producties.
Hamid Reza Behzadian is Iraans van origine en excelleert op diverse snaarinstrumenten en maakt ook grote indruk met Iraanse blue notes op de mondharmonica.
De virtuoze Turkse bassist Esat Ekincioğlu tourt de hele wereld rond met zijn AVA Trio en wie zijn rake grooves en improvisaties hoort begrijpt meteen waarom.

Credits

Altklarinet, melodica, slagwerk, composities: Steven Kamperman (NL)
Indiase gitaar, lapsteel, mondharmonica: Hamid Reza Behzadian (IR)
Contrabas: Esat Ekincioğlu (TR)