Muziektheater

Het Houten Huis / Plan d- / Club Guy and Roni

Als het anders loopt

ISSUES
Tickets Over de maker(s)
Als het anders loopt

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans, over wankelen en hoop in een wereld waarin alles anders loopt.

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n groot hoofd dat ze bijna omvalt. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde. 

‘Als het anders loopt’ gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en toch overeind blijven. 
Acteurs en dansers met en zonder een beperking, verbeelden samen met live muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht.

Tickets en tijden

Datum do 06 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum do 06 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Zoek verbinding!

Kom eerder naar het theater en maak een kaart voor iemand bij wie het anders loopt. 
In onze foyer vind je een gigantische verbandtrommel vol spullen om verbinding te maken. Maar… lees eerst de bijsluiter!

Podiumkids publieksprijs

‘Als het anders loopt’ maakt kans op de Podiumkidsprijs. Een publieksprijs voor de leukste voorstelling van het jaar. Laat weten wat je van de voorstelling vond door punten te geven. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen worden genomineerd. Een speciale Podiumkids kinderjury bepaalt vervolgens de winnaar.

Stem op de voorstelling

Over Het Houten Huis

Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden.
Vanuit Groningen maken zij voorstellingen die door het hele land en tot ver over de grens te zien zijn. Hun huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd zijn ze aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling.

Meer over Het Houten Huis

Over Plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen.
Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Hij staat bekend om zijn humorvolle en emotionele speelstijl waarmee hij zelfs objecten kan laten dansen.

 

Meer over Plan d-

Credits

Website: www.hethoutenhuis.org  
Regie & script: Elien van den Hoek 
Spel & dans: Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, David Feenstra, Laura Feliu Casas, Johannes de Jong, Lucas Saez Collins, Thomas Schellens
Muzikale compositie, muziek & spel: Radek Fedyk 
Muziek, zang & spel: Sanam Tahmasebi 
Choreografie: Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek 
Regieassistentie: Anne van Dorp, Zoscha van Erkel 
Licht: Tjarko van Heese 
Geluid: Tomas van Schelven 
Bediening robots: Loeki Wiefferink 
 

Backstage: Fynn van Rijn, Esther de Vries 
Hoofd techniek: Gerrit Schilp
Vormgeving: Douwe Hibma, Marlies Schot 
Decorbouw: Douwe Hibma 
Rekwisieten & decor afwerking: Marlies Schot 
Timmerman & technische ondersteuning: Roy Vermeer
Kostuums & maskers: Freja Roelofs i.s.m. André Kok 
Lichtontwerp: Desirée van Gelderen
Dramaturgie: Loes van der Pligt, David van Griethuysen
Advies: Marleen Jongens, Maarten Smit, Het Houten Huis team