Muziektheater

Het Houten Huis / plan d- / Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club

Als het anders loopt

ISSUES
Tickets Over de maker(s)
Als het anders loopt

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans, over wankelen en hoop in een wereld waarin alles anders loopt.

“Iedereen kan hier terecht komen,” zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.
Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt.
Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. “Dat is juist goed,” zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

Deze muzikale voorstelling gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Tickets en tijden

Datum do 06 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum do 06 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Over Het Houten Huis

Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden.
Vanuit Groningen maken zij voorstellingen die door het hele land en tot ver over de grens te zien zijn. Hun huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd zijn ze aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling.

Meer over Het Houten Huis

Over Plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen.
Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Hij staat bekend om zijn humorvolle en emotionele speelstijl waarmee hij zelfs objecten kan laten dansen.

 

Meer over Plan d-

Credits

Website: www.hethoutenhuis.org 
Regie & script: Elien van den Hoek
Choreografie: Adam Peterson & Andreas Denk i.s.m. Elien van den Hoek
Vormgeving: Douwe Hibma & Marlies Schot
Decorbouw: Douwe Hibma
Rekwisieten: Marlies Schot
Kostuums en maskers: Freja Roelofs i.s.m. André Kok

Lichtontwerp: Desirée van Gelderen
Licht: Tjarko van Heese
Geluid: Tomas van Schelven
Hoofd techniek & backstage: Gerrit Schilp
Bouw backstage: Roy Vermeer