Muziektheater

Flip Noorman & Band

Animal Farm

Tickets
Animal Farm

Noormans briljante en compromisloze eigen stijl komt tot leven in Animal Farm: een energiek, confronterend theatraal concert.

Flip Noorman staat bekend om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstellingen. In de voorstelling Animal Farm gebruikt hij het legendarische, gelijknamige boek van George Orwell. Boerderijdieren die in opstand komen, tegen hun menselijke boer. In de hoop voor een gelijke wereld tussen mens en dier. Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ wordt de huidige tijdgeest op zijn Flips langs de lat van de beruchte uitspraak “All animals are equal gelegd.” 

Hij stelt vragen als: wat betekent 'Werk Harder' in deze tijd? Wie vertegenwoordigt 'De Schapen' die elke nuance negeren? De liedjes worden afgewisseld met monologen waarin Noorman transformeert van een idealistische revolutionair naar een machtsbeluste leider. Deze show biedt een kritische kijk op de maatschappij, want zoals Noorman zegt: "some animals are more equal than others".

Tickets en tijden

Datum vr 29 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum vr 29 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

De pers over zijn vorige voorstelling

"Flip Noorman verpakt maatschappijkritiek in verfijnde Nederlandstalige liedjes."

De Volkskrant

"Eén keer doet Flip Noorman zijn held Tom Waits zo goed na dat je denkt dat het de Amerikaanse zanger zelf is. Achter de piano."

Theaterkrant

"Met fenomenale oorwurm blaast Flip Noorman het publiek zowat de zaal uit."

Parool

Over Flip Noorman

Noorman wordt geprezen in de media en jury's als 'ongrijpbaar' en 'briljant' vanwege zijn unieke stijl. Flip kreeg eerder al een Poelifinario voor meest indrukwekkende kleinkunstprogramma en een Annie M.G. Schmidtprijs voor beste Nederlandstalige theaterlied van het jaar. Hij studeerde ‘Docent muziek’ aan Codarts en ‘Wijsbegeerte’ aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Credits

Tekst & muziek: Flip Norman