Dans

Illusionary Rockaz Company (IRC)

PodiumParels: AVATARA

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
AVATARA

Verken de magie van bovennatuurlijke ontmoetingen: dansers en foam sculpturen versmelten samen tot avontuurlijke karakters.

De bejubelde coproductie AVATĀRA heeft tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala 2023 de Zwaan voor Meest indrukwekkende dansproductie gewonnen. In de voorstelling vertellen dansers en foam sculpturen samen een verhaal over alteregos, superkrachten en halfgoden. Een cast, die bestaat uit dansers die hun strepen verdienden in popping, breaking en moderne dans, gingen op zoek naar de magie van de levensadem.

In deze meeslepende voorstelling, waarin dansers en foam sculpturen versmelten tot avontuurlijke karakters, vertellen meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shailesh Bahoran het verhaal van de levensadem.

Tickets en tijden

Datum do 26 september
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 26 september
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

PodiumParels

Dé parels van het afgelopen seizoen komen nog één keer terug. We starten het nieuwe theaterseizoen met de PodiumParels. Voorstellingen die bomvolle zalen trokken, lovende recensies kregen én die je gezien moet hebben. Het is nu of nooit: deze voorstellingen zijn nog eenmaal terug in het theater. Programmeur Marjan van Huijstee heeft een selectie gemaakt uit de parels van afgelopen theaterjaar.  

Meer PodiumParels
PodiumParels
PodiumParels

Over Illusionary Rockaz Company

IRC is het nieuwe gezelschap rondom choreograaf Shailesh Bahoran, gevestigd op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als ‘IGNITE’, ‘AGHORI’ en ‘REDO’. Zijn werk leverde hem de afgelopen seizoenen veel lof en erkenning op. Zo werd zijn voorstelling ‘IGNITE’ genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2017’ en won Shailesh de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2017. Danser Redouan Ait Chitt won de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2019’ voor REDO waarvoor Shailesh de choreografie maakte. De Nederlandse pers roemt Shailesh als hiphopvernieuwer en ziet hem als rijzende ster aan het Nederlandse dansfirmament.

Meer over Illusionary Rockaz Company

Credits

Concept en regie: Shailesh Bahoran & Duda Paiva
Choreografie: Shailesh Bahoran, Duda Paiva ism de dansers
Poppen: Duda Paiva & Cat Smits
Dansers: Simon Bus, Balder Hansen,Yordana Rodriguez, Marchano Sarijoen, Ser Sebico & Yashasvi Shrotriya

Lichtontwerp: Mike den Ottolander
Compositie: Wilco Alkema & Rik Ronner
Kostuums: Evita Rigert
Foto credits: Shueti