Muziek

The Kik

Bal Populaire

Tickets Over de maker(s)
Bal Populaire

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen.

In de periode waarin alle goede sfeer voorgoed verdwenen leek, bouwde Dave een eigen kroegje in zijn huis. Belgische biertjes bij gedimd licht, Decap dansorgel, een gezonde dosis weemoed en torenhoge stapels platen van Johnny Hoes, Eddy Wally, Corry Konings en Johnny Jordaan. Dit vormde de inspiratie voor het schrijven van een album vol levensliederen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.

The Kik bracht, naast het album met Armand, tot op heden vier LP’s uit met eigen werk, waaronder een live album van het Boudewijn de Groot. Zanger Dave von Raven is een graag geziene gast op radio en TV. De laatste jaren is The Kik regelmatig huisband bij Beau op RTL.

Tickets en tijden

Datum vr 11 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00
Tickets
Datum vr 11 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00

Over The Kik

Neerlandstalige bietband

The Kik is een beat band uit Rotterdam en Tilburg. De band bestaat uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjens. De band laat zich inspireren door helden uit de jaren zestig. Ook het instrumentarium van de band verwijst naar die tijd: Vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker. 

The Kik is vooral bekend om hun hertalingen: vertalingen en interpretaties van liedjes naar het Nederlands.

Meer over The Kik

Credits

Met: Dave von Raven (zang, gitaar, toetsen), Ries Doms (drums, percussie), Marcel Groenewegen (bas), Arjan Spies (zang, gitaar) Paul Zoontjens (toetsen)

 

Producent: The Kik