Theater

Toneelgroep Oostpool

De Bananengeneratie

Tickets Over de maker(s)
De Bananengeneratie

Sprankelend theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander, naar het boek van Pete Wu.

Regisseur Char Li Chung brengt het boek ‘De Bananengeneratie’ van Pete Wu naar het theater. Met vijf getalenteerde acteurs maakt Chung een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Een gemeenschap die in deze urgente voorstelling eindelijk een gezicht krijgt. 

Tickets en tijden

Datum za 10 december Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,25 tot € 22,50
Tickets
Datum za 10 december - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,25 tot € 22,50

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over deze voorstelling? In een inleiding neemt theatermaker Victorine Plante je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Victorine Plante
Victorine Plante is inmiddels al 25 jaar theatermaker. Als regisseur bij Theatergroep Aluin maakt ze dagelijks keuzes om het publiek mee te nemen in de voorstelling die ze maakt. “Soms heb je net iets meer voorinformatie nodig om echt van een voorstelling te genieten. Als het onderzoeken van nieuwe smaken van een goed gerecht, wil ik in de inleiding informatie uitwisselen die nét even kan helpen om te weten wat je proeft.”

Inleiding
Inleiding

Over Toneelgroep Oostpool

Het verhaal van Laura H. past naadloos in de lijn die Toneelgroep Oostpool onderschrijft: het brengen van verhalen van nu over thema’s waar we het vandaag over moeten hebben. Hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Het zijn verhalen die gehoord en gedeeld moeten worden. Onvoorwaardelijk deelt Oostpool met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn?

Meer over Toneelgroep Oostpool

Over De Bananengeneratie van Pete Wu

Met de bestseller ‘De Bananengeneratie’ schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis en het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel. Het is tijd voor de volgende stap. 

Credits

Website: www.toneelgroepoostpool.nl
Regie: Char Li Chung
Spel: Nhung Dam, Yuwi, Kok-Hwa Lie, QiQi van Boheemen en Keanu Visscher
Dramaturgie: Madelon Kooijman
Kostuumontwerp: Patricia Lim
Kostuumatelier: Femke van Neerven

Scenografie: Yannick Verweij
Techniek: Wiel Coopmans
Productieleider: Jeroen Heinen
Marketing: Daniel Jaspers, Thijs Toonen en Femke Krijntjes 
Campagnebeeld: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong