Theater

Toneelgroep Oostpool

De Bananengeneratie

Tickets Over de maker(s)
De Bananengeneratie

Sprankelend theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander, naar het boek van Pete Wu.

Regisseur Char Li Chung brengt het boek ‘De Bananengeneratie’ van Pete Wu naar het theater. Met vijf getalenteerde acteurs maakt Chung een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Een gemeenschap die in deze urgente voorstelling eindelijk een gezicht krijgt. 

Tickets en tijden

Datum za 10 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,25 tot € 22,50
Tickets
Datum za 10 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,25 tot € 22,50

Over Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn?

Meer over Toneelgroep Oostpool

Over De Bananengeneratie van Pete Wu

Met de bestseller ‘De Bananengeneratie’ schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis en het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel. Het is tijd voor de volgende stap. 

Credits

Website: www.toneelgroepoostpool.nl
Regie: Char Li Chung
Spel: Nhung Dam, Yuwi Le, Kok-Hwa Lie, Qiqi van Boheemen en Keanu Visscher
 

Dramaturgie: Madelon Kooijman
Kostuumontwerp: Patricia Lim