Theater

Theater Oostpool

De Bananengeneratie

Geweest Over de maker(s)
De Bananengeneratie

Sprankelend theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander, naar het boek van Pete Wu.

Regisseur Char Li Chung brengt het boek ‘De Bananengeneratie’ van Pete Wu naar het theater. Met vijf getalenteerde acteurs maakt Chung een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Een gemeenschap die in deze urgente voorstelling eindelijk een gezicht krijgt. 

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over deze voorstelling? In een inleiding neemt dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen.  je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Over Vincent Wijlhuizen
Vincent Wijlhuizen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds die tijd werkt hij als dramaturg, regisseur en adviseur aan dans, theater, cabaret en opera. Op dit moment is hij ook nog artistiek directeur van What You See Festival in Utrecht. Door de inleidingen hoopt Vincent dat je met een nieuwe bril naar de verschillende voorstellingen gaat kijken en misschien ook wel naar de wereld om je heen.

 

Inleiding
Inleiding

"Chung geeft zijn acteurs alle ruimte te laten zien wat ze in huis hebben. En dat is veel."

Trouw

"Een voorstelling die je na afloop meteen nog een keer wil ondergaan."

Theaterkrant

"Spelplezier en komisch talent van de spelers zijn aanstekelijk."

Volkskrant

"De Bananengeneratie is zeker een stap naar meer vrijheid én zichtbaarheid."

Telegraaf

"Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren."

Char Li Chung

Over De Bananengeneratie van Pete Wu

Met de bestseller ‘De Bananengeneratie’ schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis en het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel. Het is tijd voor de volgende stap. 

Credits

Website: www.oostpool.nl 
Regie: Char Li Chung 
Spel: Nhung Dam, Yuwi, Kok-Hwa Lie, QiQi van Boheemen en Keanu Visscher 
Dramaturgie: Madelon Kooijman 
Kostuumontwerp: Patricia Lim 
Kostuumatelier: Femke van Neerven

Scenografie: Yannick Verweij
Techniek: Wiel Coopmans
Productieleider: Jeroen Heinen
Marketing: Daniel Jaspers, Thijs Toonen en Femke Krijntjes 
Campagnebeeld: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong
Scènebeeld: Bas de Brouwer