Jeugd

Theater Sonnevanck & DIEHELEDING

Lente-Uitjes: Baron van Munchhausen 7+

Geweest Over de maker(s)
Baron van Munchhausen 7+

Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling over het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Of, is het toch niet waar?

Het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen gaat over een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden, fakenews en kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd? Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen deze kleurrijke en muzikale familievoorstelling. Ze zoeken naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

"Een diepmenselijke tragikomedie, waarin het thema ‘waarheid’ in al zijn complexiteit aan de tand wordt gevoeld."

NRC Handelsblad

"Fantastische voorstelling over de grootste leugenaar ooit."

Theaterkrant

Lente-Uitjes

Elke voorjaarsvakantie zit ons programma bomvol jeugdtheater met het Lente-Uitjes festival. Acht theaters in de provincie Utrecht doen mee met een programma vol jeugdtheater. Geef je ogen de kost en plan een leuk uitje! Zien we je daar? 

Bekijk alle Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Extra: programmaboekje

Voor alle kinderen is er een programmaboekje vol opdrachten, puzzels, testjes en vragen over de thematiek van de voorstelling. Dit boekje nodigt de kinderen uit om op een speelse manier na te praten over de thema’s van de voorstelling.

Credits

Website: www.sonnevanck.nl
Tekst, muziek en spel: Steven Ivo, Merel Pauw, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes en Jip Vuik
Decor en kostuums: Sanne Oostervink

Dramaturgie: Daniël van Klaveren
Techniek: Edwin Mol

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?

We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Je kunt tijdens de voorstelling met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.