Jeugd, Circus

Emilie Weisse Circustheater

Herfststukjes: Be ... kind 0,5+

Tickets Over de maker(s)
Be ... kind 0,5+

Beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus.

Be kind is een intieme theaterervaring voor baby’s van 6 tot 18 maanden en hun ouders of begeleiders. De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. 
In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten je mee op een zintuiglijke reis. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleer kegels in de schemering: de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft. 

Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om het decor en de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen. 
Be kind is het regiedebuut van Emilie Weisse, gerealiseerd met ondersteuning van TENT, huis voor hedendaags circus.

Ben je jong genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor baby’s tussen de 6 en 18 maanden. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

 

Tickets en tijden

Datum wo 18 oktober
Tijd 11:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Vanaf € 12,50
Tickets
Datum wo 18 oktober
Tijd 11:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Vanaf € 12,50
Datum wo 18 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Vanaf € 12,50
Tickets
Datum wo 18 oktober
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Vanaf € 12,50

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Over Emilie Weisse

Emilie werd geboren in Parijs in 1978 en studeerde aan de balletacademie van Rosella Hightower in Cannes. Ze danste onder meer het werk van Balanchine, Brumachon en Preljocaj. Haar partner, de Nederlandse jongleur Menno van Dyke, introduceerde haar in de circuswereld. Samen ontwikkelden ze de act Juggling Tango waarin jongleren en dans samensmelten. Voor deze internationaal geprezen act ontvingen ze in 2018 de Oscar Carré trofee, de Nederlandse oeuvreprijs voor circuskunst.

Meer over Emilie Weisse

Credits

Website: www.tent.eu 
Theatergroep: Emilie Weisse Circustheater
Concept en regie: Emilie Weisse 
Artiesten: Joris de Jong & Jorga Lok 

Be Kind is het regiedebuut van Emilie Weisse en is ontwikkelt in coproductie met TENT huis voor hedendaags circus en met ondersteuning van 2turvenhoog.

Decor & boek: Rianne van Duin 
Lichtontwerp: Wouter Moscou 
Kostuums: Heidi de Raad 
Wetenschappelijk advies: Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center) 
Co-Producenten: TENT huis voor hedendaags circus, 2Turvenhoog festival Mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mingler Scholarship 2022 & Prins Bernhard Cultuurfonds