Cabaret

Tobi Kooiman

Best Of

Nieuwe Namen
Uitverkocht Over de maker(s)
Best Of

Met zijn wiskundige gevoel voor logica probeert hij alledaagse kwesties te tackelen en ontrafelt hij statistiekmisbruik. Helder toch?

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

Tobi toont nu al zijn ‘Best of’ en dat gaat hem niet slecht af. In 2019 won hij de publieksprijs van Cameretten en de jury schreef: “Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” NRC roemde zijn “talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen." En de Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging.

Tickets en tijden

Datum vr 20 januari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 17,00
Datum vr 20 januari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 17,00

Tobi Kooiman

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Tobi Kooiman
Tobi Kooiman

Over Tobi Kooiman

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn. Hij won in 2019 de Publieksprijs bij cabaretfestival Cameretten. De jury sprak van “een waar feest voor de theaterbezoeker,” NRC roemde zijn “talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen,” en een jaar later tipte de Volkskrant hem als een van de drie comedytalenten om in de gaten te houden.

Meer over Tobi Kooiman

Credits

Website: www.tobikooiman.nl
Regie: Pieter Bouwman