Theater

Bureau Vergezicht in coproductie met Theater Rotterdam

Wat speelt er?: Beste mensen

Wat speelt er? - Theater
Tickets
Beste mensen

Prijswinnende makers van 'De Zaak Shell' zijn terug met: Beste mensen, de geschiedenis van de klimaatbeweging.

Klimaatspeeches worden al bijna een halve eeuw op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering. 

In Beste Mensen komen de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar voorbij. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme. Nu, vijftig jaar later, door wanhoop. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen?

Beste Mensen is een actuele voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek en wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019). 

Deze voorstelling sluit thematisch aan bij het theatercollege Het Mysterie van de Oceaan door prof. Erik van Sebille op 20 februari 2025.

Bekijk Het Mysterie van de Oceaan

Tickets en tijden

Datum do 28 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 28 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Recensies over de eerdere voorstelling

"Een groot, beladen onderwerp toegankelijk gemaakt: De Zaak Shell doet het. Hoopvol documentair theater over de oliemaatschappij is vol verwondering en soms vol pijn."

De Volkskrant

"De zaak Shell’ laat zien dat we allemaal onderdeel zijn van het probleem, maar ook van de oplossing."

NRC

"Aansprekende, knappe voorstelling over de klimaatcrisis."

Scènes

Over de makers

Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen (o.a. theaterproducties, podcasts & teksten) over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid.

Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken én handelen ver voorbij de theaterzaal.

Over de makers
Over de makers
Michiel Cotterink

Over Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

Bekijk Wat speelt er?
Over Wat speelt er?
Over Wat speelt er?

Credits

Idee & tekst: Anoek Nuyens
Regie: Erik Whien
Spel: Hannah Hoekstra
Dramaturgie: Goya van den Berg
Tekstbijdrage: Rebekka de Wit
Scenografie: Marloes en Wikke 

Lichtontwerp: Julian Maiwald
Kostuum: Rebekka Wörmann
Stage research: Sam Schwarz