Theater

Bureau Vergezicht in coproductie met Theater Rotterdam

Wat speelt er?: Beste mensen

Wat speelt er? - Theater
Tickets
Beste mensen

Een voorstelling van de makers van 'De Zaak Shell' over de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar.

Klimaatspeeches worden al bijna een halve eeuw op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering. 

In Beste Mensen komen de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar voorbij. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme. Nu, vijftig jaar later, door wanhoop. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen?

Deze voorstelling sluit thematisch aan bij het theatercollege Het Mysterie van de Oceaan door prof. Erik van Sebille op 20 februari 2025.

Bekijk Het Mysterie van de Oceaan

Tickets en tijden

Datum do 28 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 28 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

De pers over de eerdere voorstelling 'De zaak Shell'

"Een groot, beladen onderwerp toegankelijk gemaakt: De Zaak Shell doet het. Hoopvol documentair theater over de oliemaatschappij is vol verwondering en soms vol pijn."

De Volkskrant

"De zaak Shell’ laat zien dat we allemaal onderdeel zijn van het probleem, maar ook van de oplossing."

NRC

"Aansprekende, knappe voorstelling over de klimaatcrisis."

Scènes

Over Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Bekijk Wat speelt er?
Over Wat speelt er?
Over Wat speelt er?

Over Bureau Vergezicht

Bureau Vergezicht is het nieuwe theatergezelschap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht heeft eerder in het theater gestaan met prijswinnende voorstelling De zaak Shell en Niet voor de bühne. Ze maken onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen binnen het klimaatvraagstuk en zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken.

Credits

Idee & tekst: Anoek Nuyens
Regie: Erik Whien
Spel: Hannah Hoekstra
Dramaturgie: Goya van den Berg
Tekstbijdrage: Rebekka de Wit
Scenografie: Marloes en Wikke 

Lichtontwerp: Julian Maiwald
Kostuum: Rebekka Wörmann
Stage research: Sam Schwarz