Jeugd

Kim van Zeben Theaterproducties

Beuk! 4+

Geweest Over de maker(s)
Beuk! 4+

Een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, over de strijd van Sjef, Beuk en Uil om het bos.

Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. Maar Beuk de Houthakker, is hier niet blij mee. Deze hut is van haar! Die muis moet weg, koste wat kost. Als ook Uil de uil om de hoek komt kijken, is de chaos compleet. Beuk, Sjef en Uil raken steeds meer verstrikt in hun strijd om het bos. Maar van wie is dat bos nu eigenlijk echt?

Een fysieke rollercoaster waarin het publiek wordt meegesleept in een cartoonachtige wereld, vol spectaculaire achtervolgingen, gevechten en komische valpartijen. Slapstick op hoog niveau, veel gooi- en smijtwerk en de dingen mógen kapot. Maar bovenal is Beuk! een ontroerend verhaal over echte vriendschap tussen mens en dier én hun gezamenlijke liefde voor de natuur. 

Kim van Zeben was eerder te zien in onze zaal met de voorstellingen De hond die licht gaf 6+ en Eendje 4+.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

 

"Rogier in ’t Hout en Kim van Zeben hakken, schieten, zagen, vallen, vechten en zingen voortreffelijk."

de Volkskrant

"Het trio Kim van Zeben, Rogier in ’t Hout en Bram de Goeij (regie) heeft een buitengewoon enerverende, cartooneske slapstickvoorstelling gemaakt met fysieke strapatsen, grappige houten voorwerpen, een schitterende uil-pop (van Siem van Leeuwen), vrolijke geluidjes, onschuldige flauwiteiten en speciale effecten die de kinderen op de stoelen doen wippen en waar ook nog tussen de regels door iets wordt gezegd over natuurbehoud en vriendschap tussen mens en dier."

Theaterkrant

"Heerlijke, dolkomische slapstick, die de fantasie prikkelt. (…) Voor zowel kinderen als ouders is er genoeg te lachen, zonder dat het oppervlakkig wordt."

Het Parool

Credits

Spel: Kim van Zeben en Rogier in ’t Hout
Regie: Bram de Goeij
Toneelbeeld: Hester Jolink
Kostuums: Annemarie Klijn
Concept en tekst: Kim van Zeben, Bram de Goeij en Rogier In ’t Hout
Liedteksten: Kim van Zeben
Poppen: Siem van Leeuwen
Muziek en geluid: Simon Boer
Dramaturgie: Manon Wittebol

Lichtontwerp: Gé Wegman
Techniek: Ramon Keuben
Publiciteit: Elselien Leemhuis
Educatie: Nynke Vermuë
Regie-assistent: Bente van den Brand
Productieleiding: Joppe Kos
Zakelijke leiding: Nora Duijf
Verkoopbureau: Berbee & Jansen