Theater

DOX / Dalton Jansen

Birds

Uit eigen stad, Wat speelt er? - Theater
Tickets Over de maker(s)
Birds

Dalton verbeeldt de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen.

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen keek in de jeugdzorginstelling waar hij opgroeide vaak uit het raam naar de vogels buiten. Ze waren vrij, maar wel de hele dag bezig hun eten bij elkaar te sprokkelen. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld? 

In de voorstelling vol dans, spoken word en muziek word je meegezogen in de belevingswereld van jongeren die wonen in een jeugdzorginstelling. Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jóú? Dalton wil met Birds laten zien dat het kan: je uit een benarde situatie vechten, al is het niet makkelijk.  

Tickets en tijden

Datum do 02 mei Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 02 mei - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Wat speelt er? Thema: Vrijheid & Identiteit

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele thema’s in onze stad, ons land en in de wereld. Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we een aantal van deze theatervoorstellingen. Dans over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek, theater over je identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er? Thema: Vrijheid & Identiteit
Wat speelt er? Thema: Vrijheid & Identiteit

Over Dox

DOX is het talentontwikkelings- en productieplatform voor de grootstedelijke podiumkunst in Utrecht en ver daarbuiten. Al ruim twintig jaar brengt DOX nieuwe generaties podiumkunsttalent voor het voetlicht door het produceren van voorstellingen, events en sociaalmaatschappelijke projecten in binnen en buitenland.

Meer over Dox

Over Dalton Jansen

Dalton maakt met Birds zijn eerste avondvullende voorstelling bij DOX. Eerder maakte hij bij Theater Rotterdam een drieluik kortere studies over hetzelfde thema, To the Edge I, II en III. Bij DOX maakte hij de choreografie voor Wat me niet breekt, over jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan, en maakte hij samen met maker Timothy de Gilde de opzwepende voorstelling Recht. Ook onderzocht hij in de voorstelling Run Quiet bij Theater Rotterdam de traditionele dansen van de Antillen en de invloed van zijn roots op zijn ontwikkeling als choreograaf. 

Credits

Website: www.wijzijndox.nl 
Concept: Dalton Jansen
Choreografie: Dalton Jansen, Rúben Garcia Arabit en Jefta Tanate
Eindregie: Anne Maike Mertens
Tekstbijdrage: Bart van den Donker, Leandro Ceder, Dalton Jansen, Jefta Tanate en Anne Maike Mertens
Dans en spel: Wordt nader bekend gemaakt
Muziek: Winterdagen

Lichtontwerp: Jasper Nijholt
Kostuumontwerp: Odair Pereira en Melitia Grace Wiebers
Artistieke coaching: Timothy de Gilde & Hildegard Draaijer
Stichting BlackBirds in coproductie met: DOX, Productiehuis Theater Rotterdam & Nineties productions
Met dank aan: Yousri Benriad, Patricia Furtado, Lili Mercera, Jary Dekkers van stichting Pameijer voor hun bijdrage aan de voorstelling.