Theater

De Theatertroep

Blauwe Lucht

Tickets Over de maker(s)
Blauwe Lucht

'Blauwe Lucht' is een daverende slapstick-komedie waarin we de toeristische zucht naar ‘authentieke ervaringen’ onder de loep nemen.

Reizen is synoniem geworden met het verzamelen van unieke ervaringen: die ene mooie plek waar nog niemand is geweest en waar de natuur of cultuur nog zo ongerept is. Maar zodra de eerste toeristen zich op die steeds zeldzamer wordende onontgonnen plek begeven is het hek van de dam. Deze reisdrift is dus een paradoxale behoefte, die precies dat vernietigt wat hij nastreeft. 

“De hel dat zijn de anderen”, schreef Sartre. De hel dat is Terschelling, vindt Arie Storm. Speciaal voor De Theatertroep bewerkte hij zijn roman Schoonheid Drift. Waar toerisme in eerste instantie (economische) voorspoed kan brengen, blijkt dat er een onoplosbare paradox is geslopen in het hele reisgebeuren.

Tickets en tijden

Datum vr 20 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 20 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een zeskoppig Amsterdams collectief bestaande uit Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever. Ze maken grenzeloos toneel, zoals in Shakespeare’s Globe-theater; toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie. 

De Theatertroep heeft met hun Vaudeville een eigen manier gevonden om dit drempelvrije toneel te maken: lichtvoetig, grotesk, intelligent, tekstueel virtuoos en bewust onhandig. Het publiek wordt direct aangesproken en krijgt een bonte mix van slapstick, zang, tekst, dans en beeldende performance voorgeschoteld.

Meer over De Theatertroep

Credits

Schrijver: Arie Storm
Van en met: De Theatertroep
 

Credits foto: Timo Huijzendveld