Theater

De Theatertroep

Blauwe Lucht

Tickets Over de maker(s)
Blauwe Lucht

'Blauwe Lucht' is een daverende slapstick-komedie waarin we de toeristische zucht naar ‘authentieke ervaringen’ onder de loep nemen.

Reizen is synoniem geworden met het verzamelen van unieke ervaringen: die ene mooie plek waar nog niemand is geweest en waar de natuur of cultuur nog zo ongerept is. Maar zodra de eerste toeristen zich op die steeds zeldzamer wordende onontgonnen plek begeven is het hek van de dam. Deze reisdrift is dus een paradoxale behoefte, die precies dat vernietigt wat hij nastreeft. 

“De hel dat zijn de anderen”, schreef Sartre. De hel dat is Terschelling, vindt Arie Storm. Speciaal voor De Theatertroep bewerkte hij zijn roman Schoonheid Drift. Waar toerisme in eerste instantie (economische) voorspoed kan brengen, blijkt dat er een onoplosbare paradox is geslopen in het hele reisgebeuren.

Tickets en tijden

Datum vr 20 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 20 december
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over de makers

De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

Onder het motto ‘drempel omlaag, lat omhoog’ trekken ze door het land. Gewapend met hun repertoire van gloednieuwe zelfgeschreven teksten, sketches en eeuwenoude acts, halen ze genadeloos de actualiteit door de mangel.

Over de makers
Over de makers

Credits

Schrijver: Arie Storm
Van en met: De Theatertroep
 

Credits foto: Timo Huijzendveld