Cabaret

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

BloodBitches

Nieuwe Namen
Geweest
BloodBitches

Entertainment van de hoogste duikplank door ‘Neerlands Hoop’ winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd.

‘Neerlands Hoop’ winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd, bekend van de bigband van ‘Matthijs Gaat Door’ op NPO1,  verdiepen hun unieke bloedband.

Na het succes van ‘Gods Wegen’, wat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest ‘Make Women Come’, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst. Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door deze gezamenlijke bloedvaten.

Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit. Zij brengen hun intensieve ervaringen tot uiting in muzikaal-verbale poëzie.

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Nina de la Parra

In oktober 2021 wint Nina de Neerlands Hoop Prijs voor ‘Gods Wegen’, voor de maker met het grootste toekomstperspectief. De jury noemt haar ‘vrije manier van denken een verademing’. Op de prijsuitreiking is de hele Nina-Roedel aanwezig en Titus ontregelt de boel met een anarchistische speech over het dubieuze woord ‘cabaret’. 

Nina’s boek ‘Make Women Come’ verschijnt februari 2022 bij uitgeverij Pluim, en is net als haar theatervoorstelling een niet nader te rubriceren genre: deels feministisch manifest, deels autobiografische roman en deels gefaald zelfhelpboek.

Over Sanne Landvreugd

Sanne Landvreugd die van huis uit een jazz saxofoniste is, heeft inmiddels aan zoveel uiteenlopende projecten meegewerkt, dat ze veel meer is dan alleen dat.

De afgelopen jaren is Sanne in steeds meer verschillende genres en settings gaan optreden. Ze speelde ook in de voorstelling ‘Gods Wegen’ van Nina de la Parra. Die voorstelling is tevens winnaar van de Neerlands Hoop Prijs. Daarnaast speelt zij vast in de band van Matthijs van Nieuwkerk, de Sven Hammond bigband op NPO1, en met Ish en heeft zij samengewerkt met theatergezelschap Orkater. 

Credits

Website: www.ninadelaparra.com
Website: www.sannelandvreugd.nl
Spelers: Nina de la Parra en Sanne Landvreugd

Regie: Titus Muizelaar
Geluid: Jan Heideveld
Licht: Jantje Geldof