Muziek

Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet

Blow The Wind Easterly

Tickets Over de maker(s)
Blow The Wind Easterly

Na het daverende succes van Levanter zijn de klarinettist Kinan Azmeh, trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet terug met een nieuwe voorstelling.

Bij Blow The Wind Easterly smelten hun werelden samen en vinden de drie broeders elkaar terug in muziek. 
Kinan Azmeh is een internationaal bewonderd musicus. Deze topklarinettist uit Damascus nodigde onze toptrompettist Eric Vloeimans tien jaar geleden uit voor een eerste, bijzondere samenwerking en sindsdien zijn de mannen onafscheidelijk. 

Al lang was Vloeimans gefascineerd door oosterse klanken en de muzikale klik was zo sterk dat het voelde alsof ze al eeuwen samenspeelden. Ze wilden allebei meer en speelden samen Levanter, een betoverende voorstelling waarin de mannen werden bijgestaan door toppianist Jeroen van Vliet. De synergie tussen de muzikanten was zo sterk dat een nieuwe samenwerking niet uit kon blijven. 

In Blow The Wind Easterly komen de mannen met nieuw repertoire en nemen ze je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre einders. 

Tickets en tijden

Datum za 23 maart Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum za 23 maart - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Koop direct een ticket voor de inleiding

Over Eric Vloeimans

Deze improviserende trompettist speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker en de Edison Jazz Oeuvreprijs.

Eric Vloeimans is een muzikant die een steeds groter publiek aan zich bindt. Niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook zijn innemende podiumpersoonlijkheid. “Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken”, aldus Vloeimans.

Meer over Eric Vloeimans

Over Kinan Azmeh

Kinan Azmeh (Arabisch : كنان العظمة) is geboren op 10 juni 1976 in Damascus. Hij is een Syrische klarinettist en componist van hedendaagse muziek. Hij trad op met orkesten als de New York Philharmonic, de Seattle Symphony, het Symfonieorkest van de Beierse Radio, het West-Eastern Divan Orchestra of het Syrian Symphony Orchestra en speelde zowel als solist van klassieke werken als van hedendaagse composities.

Over Jeroen van Vliet

Jeroen van Vliet is geboren in 1965 te Rosmalen en is een Nederlands jazzpianist. In 2014 kreeg hij de belangrijkste Nederlandse jazzprijs toegekend, de Boy Edgar prijs. In 2015 staat hij solo op het North Sea Jazz Festival. Van Vliet speelde en speelt in diverse formaties, waaronder Estafest en Gatecrash, maar brengt ook als solo-pianist albums uit. 

Credits

Website: www.ericvloeimans.nl 
Website: www.jeroenvanvliet.com 
Website: www.kinanazmeh.com 
 

Klarinet: Kinan Azmeh
Trompet: Eric Vloeimans
Piano: Jeroen van Vliet