Muziek

Bertolf

Bluefinger

Nieuwe Namen
Tickets Over de maker(s)
Bluefinger

Bertolf brengt zijn nieuwe werk en de beste nummers van eerdere platen, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene.

Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. 
Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Bluefinger is de titel van het nieuwe album van Bertolf. 

In het gelijknamige theaterprogramma brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen. Maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

Tickets en tijden

Datum vr 01 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum vr 01 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Bertolf

Bertolf Lentink is een singer-songwriter, die heeft gespeeld in de band van Ilse DeLange en daarvoor in zijn eigen band The Junes. Nu is Bertolf voor zichzelf begonnen. Zijn debuutalbum For Life verschijnt begin 2009. Zijn tweede album Snakes & Ladders brengt Bertolf halverwege 2010 uit.

Meer over Bertolf

Credits

Website: www.bertolf.nl 
Regie: Diederik van Vleuten
Zang en gitaar: Bertolf Lentink
Contrabas en zang: Natalie Schaap
 

Mandoline en zang: Janos Koolen
Viool: Joost van Es
Banjo: Jos van Ringen
Dobro: Caspar de Groen