Muziek

Bertolf

Bluefinger

Geweest Over de maker(s)
Bluefinger

Bertolf brengt zijn nieuwe werk en de beste nummers van eerdere platen, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene.

Bertolfs liefde voor muziek begon met bluegrass. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter naar Nashville om eindelijk zijn oude droom eens waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. 
Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Bluefinger is de titel van het nieuwe album van Bertolf. 

In het gelijknamige theaterprogramma brengt hij zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen. Maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

Het Uur van de Wolf - Bertolf

Documentaire van Marcel de Vré over singer-songwriter Bertolf Lentink, een van de meest gevraagde muzikanten van ons land. Hij heeft een grote droom: samen met zijn muzikale Amerikaanse helden in Nashville een bluegrassalbum opnemen. Bertolf is bij dit project producer, arrangeur en multi-instrumentalist: hij speelt gitaar, banjo, dobro, mandoline en piano en hij zingt. De druk die hij zichzelf hiermee oplegt is enorm. Lukt het hem om zijn Amerikaanse droom waar te maken?

Bekijk de documentaire
Het Uur van de Wolf - Bertolf
Het Uur van de Wolf - Bertolf

Credits

Website: www.bertolf.nl 
Regie: Diederik van Vleuten
Zang en gitaar: Bertolf Lentink
Contrabas en zang: Natalie Schaap
 

Mandoline en zang: Janos Koolen
Viool: Joost van Es
Banjo: Jos van Ringen
Dobro: Caspar de Groen