Muziek

BOSCO Jazz & Pop Orchestra

Featuring Johnny Rosenberg

Geweest Over de maker(s)
Featuring Johnny Rosenberg

Een swingende show waar de energie vanaf spat door het jazzorkest BOSCO en crooner Johnny Rosenberg.

Johnny Rosenberg, één van Nederlands beste en bekendste crooners*, en het gerenommeerde jazzorkest BOSCO slaan de handen ineen. Al op zeer jonge leeftijd kreeg Johnny Rosenberg een gitaar in zijn handen en snel daarna ontwikkelde hij zich als zanger. Lang droomde hij van zijn eigen bigband, die heeft hij nu gevonden in BOSCO; een 10-koppig allround-jazzorkest dat al meer dan 15 jaar een begrip is in de Nederlandse muziekscene.

In het succesvolle TV-programma 'The Tribute - Battle Of The Bands' oogstte de spectaculaire bigband BOSCO veel lof van zowel de jury als het publiek. Als begeleidingsband van Peter Douglas knalde dit orkest van het podium, behaalde het de finale en was het één van de prijswinnaars, met een concertreeks in de Ziggo Dome.

Daarnaast speelt BOSCO op talloze festivals met verschillende artiesten, waaronder de rockabilly-sensatie Liptease van 2015 tot 2017. In 2018 en 2019 was BOSCO de vaste band van The Voice-winnaar Dennis van Aarssen en speelde een onmiskenbare rol in het winnen van zijn Edison in 2020. Laat je verbazen door deze gouden combinatie, die zowel gloednieuwe, eigen arrangementen als bekende hits van onder meer Michael Bublé en Elvis de zaal in slingert in een sprankelende show waar de kwaliteit vanaf druipt.

* Een crooner is een zanger, meestal een man, die een ontspannen en intieme houding heeft en zingt met een zachte, lage stem. Vaak zijn de teksten wat sentimenteel. 

"Steengoede bigband, koop kaarten voor dit gezelschap!"

Spike - DI-RECT

Over Johnny Rosenberg

Johnny Rosenberg, the Gypsy Crooner*, stamt uit de wereldberoemde zigeunerfamilie Rosenberg. Al op zeer jonge leeftijd kreeg hij een gitaar in zijn handen en snel daarna ontwikkelde hij zich als zanger.

Johnny tourde meermaals over de wereld met het befaamde Rosenberg Trio. Hij was vaak op televisie te zien, werd bekend door zijn deelname de eerste editie van The Voice Of Holland en won in 2020 het programma All together Now
Johnny Rosenberg wordt regelmatig de ‘Nederlandse Michael Bublé’ genoemd. Zowel in vocale capaciteiten als in charismatisch opzicht lijkt Johnny niet onder te doen voor zijn idool. Michael Bublé zelf beaamde dit toen de twee elkaar ontmoetten in 2017.

Credits

Website: www.bosco.nl
Muziek: BOSCO Jazz & Pop Orchestra

 

Zang: Johnny Rosenberg
Foto’s: Fred Sonnega