Theater, Cabaret

Diederik van Vleuten

PodiumParels: Bouwjaar '61

Tickets Over de maker(s)
Bouwjaar '61

Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu: de betekenis van herinnering.

Diederik was 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. Zijn wereldbeeld werd mede gevormd door Kuifje en Asterix. En misschien is dat nog wel steeds zo. Wat is de  kracht en betekenis van herinnering? Daarover gaat Diederik’s 5e solo.

Diederik vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing en verwondering van een ventje met bouwjaar ’61. Na jarenlang zijn voorouders in het theater tot leven te hebben gewekt, gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent, weten we na afloop.

Tickets en tijden

Datum vr 27 september
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 27 september
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Hij weeft deze geschiedenissen zo aan elkaar dat beide aan kracht winnen: de wereldgeschiedenis wordt persoonlijker, zijn familiegeschiedenis wordt grootser."

NRC

"Het eerbetoon aan zijn vader zet aan het denken over doen en nalaten."

De Volkskrant

"In Bouwjaar '61 toont Van Vleuten zich opnieuw een fantastische verteller."

Parool

Over Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten werd geboren in Den Haag en werd in 1982 aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na twee jaar stopte hij met de studie en kwam na een periode van twaalf ambachten en dertien ongelukken in het cabaret Zak en As terecht. Hij bracht met Erik van Muiswinkel verschillende cabaretshows op de planken en sinds 2010 staat hij als solist op het podium en houdt hij zich bezig met regie, schrijven en muziek. In 2018 verscheen zijn eerste boek Daar werd wat groots verricht over de lotgevallen van zijn familie in het voormalige Nederlands-Indië.

Meer over Diederik van Vleuten

Credits

Tekst, spel en muziek: Diederik van Vleuten 
Bedevaart: Diederik van Vleuten
Even Mike Collins en Tijdreiziger: Peter van Vleuten 
Regie: Peter Heerschop

Decor: Dennis Verhaeg
Techniek: Dennis Verhaeg en Eelco Vellema 
Tekstbijdragen: Neil Armstrong, John F. Kennedy, Houston Mission Control
Website: www.diederikvanvleuten.nl

PodiumParels

Dé parels van het afgelopen seizoen komen nog één keer terug. We starten het nieuwe theaterseizoen met de PodiumParels. Voorstellingen die bomvolle zalen trokken, lovende recensies kregen én die je gezien moet hebben. Het is nu of nooit: deze voorstellingen zijn nog eenmaal terug in het theater. Programmeur Marjan van Huijstee heeft een selectie gemaakt uit de parels van afgelopen theaterjaar.  

Bekijk de Podium Parels
PodiumParels
PodiumParels

Tickets en tijden

Datum vr 27 september
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 27 september
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00