Theater

Theater Oostpool & Toneelschuur Producties

Branden

Tickets Over de maker(s)
Branden

Ervaar hoe besmettelijk geweld is – en hoe we eraan kunnen ontsnappen.

Een moderne klassieker over oorlog, moederliefde en geheimen.

Tweelingbroer en -zus Jeanne en Simon Marwan horen bij het overlijden van hun moeder dat hun vader nog leeft, en dat ze een broer hebben. Ze krijgen de opdracht hun vader en broer te zoeken en hen elk een brief te overhandigen. Wat volgt is een ontdekkingsreis door een door burgeroorlog verscheurde familiegeschiedenis. 

Branden gaat over geweld dat zich niet laat neerslaan, wraak die altijd de kop opsteekt. Over ontdekken dat je familiegeschiedenis in stukken ligt en de morele keuzes waar je door je voorouders voor wordt gesteld. Regisseur Abdel Daoudi zet met Branden een volgende stap in de complexe relatie die wij mensen hebben met gewelddadige systemen. Met Branden wil Daoudi laten zien hoe besmettelijk geweld is – en hoe we eraan kunnen ontsnappen.

Ben je écht bereid om je eigen geschiedenis onder ogen te komen?

Tickets en tijden

Datum do 07 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum do 07 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

Quotes van de maker

"De enige manier om de cyclus van geweld te doorbreken, is door de mensen achter dat geweld écht te zien, slachtoffers én daders."

" Ik wil mijn publiek uitdagen om zich te verplaatsen in al die onbekende perspectieven, vanuit radicale empathie."

"Branden is een denkoefening die voorbijgaat aan goed en kwaad."

Maak kennis met de regisseur Abdel Daoudi

Met zijn werk weet Daoudi gelijktijdig in en uit te zoomen op maatschappelijk urgente thema’s. Hij geeft de wereld weer op een menselijk niveau én weet hier tegelijk op filosofische wijze op te reflecteren. Voor Daoudi is theater een politieke arena: een plek waar we door middel van kunst kunnen reflecteren op een wereld die hard en meedogenloos kan zijn.

Regisseur Abdel Daoudi (Den Haag, 1985) is sinds 2021 een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties en maakte in de afgelopen jaren meerdere producties bij Theater Oostpool. 

Maak kennis met de regisseur Abdel Daoudi
Maak kennis met de regisseur Abdel Daoudi
Fotografie: Nienke Veneboer

Over Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen.

Meer over Theater Oostpool

Over Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties is het grootste en oudste productiehuis van Nederland. Jonge talentvolle theatermakers begeleidend in een meerjarig traject op artistiek, productioneel en zakelijk niveau tot uitzonderlijke theatermakers.

Meer over Toneelschuur Producties

Credits

Coproductie: Toneelschuur Producties en Theater Oostpool
Regie: Abdel Daoudi

Met: Yara Brand, Shahine El-Hamus, Hajar Fargan, Malou Gorter, Helen Kamperveen, Alwin Pulinckx, Mohammed Azaay.