Theater

Sadettin Kirmiziyuz

Citizen K.

Tickets Over de maker(s)
Citizen K.

Overdonderende en persoonlijke voorstelling, waarin Sadettin Kirmiziyüz zijn eigen identiteit ontleedt. Wat zegt een naam over wie je bent?

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken.
Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

De voorstelling ‘Citizen K.’ van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. In 2020 stond hij ook in ons theater.

Tickets en tijden

Datum vr 21 oktober Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum vr 21 oktober - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over deze voorstelling? In een inleiding neemt theaterdocent en dramaturg Bente van Arkel je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Bente van Arkel
Bente van Arkel is een speelse, vragen stellende theaterdocent en dramaturg die graag met anderen tot verwondering komt in het theater. “Theater kan je blik verruimen, je verrassen of onverwachts raken. Met enthousiasme deel ik vanuit mijn expertise als dramaturg kennis over de bezochte voorstelling en daag ik je uit woorden te kunnen gaan geven aan dat wat je ziet of beleeft tijdens de voorstelling. Door de inleidingen krijg je meer vat op hoe voorstellingen in elkaar steken, wat de stappen zullen zijn geweest die de makers hebben gezet en in welke context deze voorstelling geplaatst kan worden.”

Inleiding
Inleiding

Over Sadettin Kirmiziyuz

Sadettin Kirmiziyüz, theatermaker met twee paspoorten, laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater.
Sadettin studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en was te zien in voorstellingen van onder andere het Nationale Toneel, het Zuidelijk Toneel en Noord Nederlands Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen en gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit in onze samenleving.

Meer over Sadettin Kirmiziyuz

Credits

Website: www.sadettink.nl
Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz
Muziek en spel: Kaspar Schellingerhout
Regie en tekst: Casper Vandeputte
 

Dramaturgie: Liet Lenshoek
Decor: Sacha Zwiers
Kostuums: Lotte Goos
Licht: Gé Wegman