Theater

Sadettin Kirmizyuz

Citizen K.

Tickets Over de maker(s)
Citizen K.

Overdonderende en persoonlijke voorstelling, waarin Sadettin Kirmiziyüz zijn eigen identiteit ontleedt. Wat zegt een naam over wie je bent?

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken.
Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

De voorstelling ‘Citizen K.’ van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. In 2020 stond hij ook in ons theater.

Tickets en tijden

Datum vr 21 oktober
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Datum vr 21 oktober
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Sadettin Kirmiziyuz

Sadettin Kirmiziyüz, theatermaker met twee paspoorten, laat met zijn werk een autonoom en authentiek geluid horen in het Nederlandse theater.
Sadettin studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht en was te zien in voorstellingen van onder andere het Nationale Toneel, het Zuidelijk Toneel en Noord Nederlands Toneel. Kırmızıyüz is geboren en getogen in Zutphen en gefascineerd door het feit dat hij een migrantenkind is. Zijn ervaringen vormen de basis van een theatraal onderzoek naar grote actuele thema’s rond multiculturaliteit in onze samenleving.

Meer over Sadettin Kirmiziyuz

Credits

Website: www.sadettink.nl
Concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz
Muziek en spel: Kaspar Schellingerhout
Regie en tekst: Casper Vandeputte
 

Dramaturgie: Liet Lenshoek
Decor: Sacha Zwiers
Kostuums: Lotte Goos
Licht: Gé Wegman