Theater

Theater Oostpool

Podium Parels: De Bananengeneratie

Tickets Over de maker(s)
De Bananengeneratie

Terug in ons theater! Sprankelend theatraal portret van de Oost-Aziatische Nederlander, naar het boek van Pete Wu.

De Bananengeneratie komt terug in de theaters. Eind 2022 bracht regisseur Char Li Chung het gelijknamige boek van Pete Wu op de planken en deze voorstelling was vanaf het begin een daverend succes. Representatie van de Oost-Aziatische Nederlander in het theater werd enorm gewaardeerd en ook in onze theaterzaal was de voorstelling razendsnel uitverkocht.

Met vijf getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakte Chung met De Bananengeneratie een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn. Een gemeenschap die in deze urgente voorstelling eindelijk een gezicht krijgt. 

Tickets en tijden

Datum di 12 september
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum di 12 september
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

Podium Parels

Het nieuwe theaterseizoen starten we met de grote favorieten van afgelopen seizoen. Voorstellingen die bomvolle zalen trokken, lovende recensies kregen én die je gezien moet hebben. En het is nu of nooit: deze voorstellingen zijn nog eenmalig terug in het theater. 
Programmeur Marjan van Huystee heeft een selectie gemaakt uit de parels van afgelopen theaterjaar. Maar bij de volgende editie van Podium Parels kies jij! 

Meer Podium Parels
Podium Parels
Podium Parels

Naar de bestseller De Bananengeneratie

Met de bestseller De Bananengeneratie schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis, het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. 

Over Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen.

Meer over Theater Oostpool

Over Char Li Chung

De Nederlandse regisseur Char Li Chung heeft zowel Italiaanse als Chinese roots. Zijn overgrootouders behoorden tot de eerste Chinese arbeidsmigranten in Nederland en begonnen in 1933 hun eerste Chinese restaurant ‘Nan King’ in Amsterdam. Chung: “Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.” 

Credits

Website: www.oostpool.nl 
Regie: Char Li Chung  
Spel: Nhung Dam, Yuwi, Kok-Hwa Lie, QiQi van Boheemen en Keanu Visscher 
Dramaturgie: Madelon Kooijman 
Kostuumontwerp: Patricia Lim 
Kostuumatelier: Femke van Neerven 
Scenografie: Yannick Verweij 

Hoofd techniek: Nik Tenten 
Techniek: Wiel Coopmans, Denson Batteké 
Lichtontwerp: Yuri Schreuders 
Productieleiding: Ilze Versloot 
Marketing: Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting 
Campagnebeeld: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong 
Met dank aan: Rose Stories