Muziektheater

Toneelschuur Producties & Steef de Jong

De Dappere Soldaat

Geweest Over de maker(s)
De Dappere Soldaat

Een komische operette met een vrolijke, ironische toon: wat is het waard om voor te vechten?

Drie vrouwen missen hun mannen, die vechten aan het front. Nadina bezingt haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plots Bumerli haar slaapkamer binnendringt. Als deserteur en pacifist wil hij ontsnappen aan de strijd. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een deserteur, een lafaard dus. Maar wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn?

In deze komische operette combineert Steef de Jong op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt De Jong tot de kern: wat is het waard om voor te vechten?

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? In een inleiding nemen we je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

"De Jong kiest voor een charmant soort eenvoud, waarmee hij een wereld weet op te roepen waarvoor je ogenblikkelijk valt."

NRC Handelsblad

"Het is wonderschoon hoe het ontwerp van De Jong met een simpele ingreep een compleet nieuwe figuratieve ruimte tevoorschijn tovert."

Theaterkrant

"De drie spelers leven zich met zichtbaar genoegen uit."

De Volkskrant

"Goed voor een avondje heerlijk, ongecompliceerd vermaak waar het speelplezier vanaf spat."

Telegraaf

Credits

Regie: Steef de Jong
Gebaseerd op: De operette van Oscar Straus
Libretto: Louis van Beek

Spel en zang: Malou Gorter, Rop Verheijen, Diewertje Dir
Decor: Steef de Jong
Kostuums: Steef de Jong, Willy Veen, Petra Swagers