Muziektheater

Lies Visschedijk, Rob Verheijen, Malou Gorter Toneelschuur-Steef de Jong

De Dappere Soldaat

Tickets Over de maker(s)
De Dappere Soldaat

Een komische operette met een vrolijke, ironische toon: wat is het waard om voor te vechten?

Drie vrouwen missen hun mannen, die vechten aan het front. Nadina bezingt haar bewondering en liefde voor haar ‘dappere huzaar’ als plots Bumerli haar slaapkamer binnendringt. Als deserteur en pacifist wil hij ontsnappen aan de strijd. In zijn revolver bewaart hij chocolaatjes in plaats van kogels. Nadina raakt gecharmeerd van deze ‘kleine chocoladesoldaat’. Zijn eigenzinnige mening over de onzin van oorlog verwart haar. Hij is een deserteur, een lafaard dus. Maar wat betekent het eigenlijk echt om dapper te zijn?

In deze komische operette combineert Steef de Jong op inventieve wijze decor, beeld, tekst, muziek en spel. Met een vrolijke, ironische toon komt De Jong tot de kern: wat is het waard om voor te vechten?

Tickets en tijden

Datum vr 31 maart
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Tickets
Datum vr 31 maart
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00

Over Steef de Jong

Theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar met een grote fascinatie voor het genre operette.

De voorstellingen van Steef de Jong ‘ontvouwen’ zich letterlijk als levensgrote kartonnen poppen upboeken voor de ogen van het publiek. Steef studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en DasArts. In 2014 richtte hij samen met Ina Veen de stichting Groots en Meeslepend op, waarmee hij voorstellingen maakte als ‘Groots en Meeslepend wil ik Leven’, ‘Ludwig’, ‘Straussvogel’, ‘De Modern Art Revue’ (i.s.m. Alex Klaasen), ‘Orfeo, een drama van karton’ en ‘Sisi Boy’ en ‘Bloemenduel’ (samen met Louis van Beek).
Voor ‘Ludwig’ ontvingen zij de Mus, de prijs voor beste voorstelling van Theaterfestival de Parade in 2014, en wonnen zij de Theatre Award op het Fringe Festival van Perth.
Eind 2017 ontving Steef de Mary Dresselhuys Prijs. In 2019 regisseerde Steef samen met Minke Kruyver de jaarlijkse jongerenvoorstelling van Toneelschuur Producties, Starring# 22: Naxos.

Meer over Steef de Jong

Credits

Regie: Steef de Jong
Gebaseerd op: De operette van Oscar Straus
Libretto: Louis van Beek

Spel en zang: Malou Gorter, Rop Verheijen, Diewertje Dir
Decor: Steef de Jong
Kostuums: Steef de Jong, Willy Veen, Petra Swagers