Specials, Theater

De Kiesmannen

De Kiesmannen: op zoek naar Europa / try-out

Wat speelt er? - Theater
Verplaatst Over de maker(s)
De Kiesmannen: op zoek naar Europa / try-out

Een show vol muziek, beelden en humor waarin de Kiesmannen op zoek gaan naar het kloppend hart van het nieuwe Europa.

Want het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en er woedt een verwoestende oorlog in Oekraïne. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf.

Weet jij eigenlijk nog wel wat het betekent om Europeaan te zijn? Of hebben wij een nieuw Europees verhaal nodig? Europa verdrinkt in haar eigen geschiedenis; het oude continent is op zoek naar antwoorden. Ga mee op zoek.

De Kiesmannen nemen je mee op een reis langs de rafelranden van het continent. Ze maken impactvolle theatershows, programma’s en podcasts om politiek voor jonge mensen tot leven te brengen. 
Tijdens deze voorstelling gooit De Kiesmannen het roer om. Onder begeleiding van regisseur Leopold Witte ontrafelen acteurs Anton de Bies, Dorien van Gent en Dylan Ahern het Europese verhaal door middel van spel, muziek en humor. Ga samen met de Kiesmannen op zoek naar het kloppend hart van het nieuwe Europa.

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Credits

Website: www.dekiesmannen.nl 
Concept: De Kiesmannen 
Regie: Leopold Witte 
Script: Dylan Ahern & Jacob de Groot 
Dramaturgie: Jacob de Groot 
 

Spel: Anton de Bies, Dorien van Gent & Dylan Ahern
Tekstbijdragen en redactie: Eva van Zanten & Joshua Vissers
Scenografie: Ruben Wijnstok
Beeld: Bart Grietens