Jeugd, Dans

Het Laagland & Sally Dansgezelschap Maastricht

De Grote Gele Graafmachine 4+

Tickets Over de maker(s)
De Grote Gele Graafmachine 4+

Een aanstekelijke mix van dans en theater, voor alle kleine krachtpatsers en meebewegende dwarsliggers.

Waarom zijn kleuters vaak geobsedeerd door graafmachines en hijskranen? Hoe komen die fascinaties tot stand? Biologisch bepaald of juist bijgebracht? Welke afspraken maken we met elkaar en zijn deze zinvol? SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland maken een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Vier goed geoliede onderdelen van de grote gele graafmachine doen altijd precies wat van hen verwacht wordt. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? De onderdelen twijfelen hardop of al die afspraken wel kloppen. Twijfel je mee?

Na het succes van de voorstelling en NPO-serie Vreemde Eend bundelen SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland opnieuw hun krachten. Een bonte bende voor alle kleine krachtpatsers en meebewegende dwarsliggers.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum zo 12 november
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 12,50
Tickets
Datum zo 12 november
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,00 tot € 12,50

Over Het Laagland

Het Laagland is een jeugdtheatergezelschap die op regionale en (inter-)nationale podia een breed publiek verrijkt met eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. Ze spreken het publiek aan op de kracht van hun verbeelding en op hun inlevingsvermogen. Met herkenbare verhalen die gaan over de complexiteit van (op)groeien en je eigen plek in de wereld innemen. Ze moedigen aan verder te kijken dan de wereld die je al kent.

Meer over Het Laagland

Over SALLY Dansgezelschap Maastricht

In en vanuit haar danshuis aan de Maas creëert SALLY Dansgezelschap Maastricht virtuoze dansvoorstellingen voor jeugd en jongeren en hun familie. Omdat je met de liefde voor dans en theater niet vroeg genoeg kunt beginnen, maken ze al voorstellingen voor peuters vanaf 2,5 jaar. 

Meer over SALLY Dansgezelschap Maastricht

Credits

Concept, regie & choreografie: Lennart Monaster & Stefan Ernst
Dans & spel: Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Tirza Riphagen en anderen