Jeugd, Dans

Het Laagland & Sally Dansgezelschap Maastricht

De Grote Gele Graafmachine 4+

Geweest Over de maker(s)
De Grote Gele Graafmachine 4+

Een aanstekelijke mix van dans en theater, voor alle kleine krachtpatsers en meebewegende dwarsliggers.

Hoe kan het dat kleuters, zonder dat dit wordt gestimuleerd, vaak geobsedeerd zijn door graafmachines of bulldozers? Welke gewoontes hebben wij als mensen van nature, en welke dingen leren we – soms al heel jong – aan? 

Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Een stel goed geoliede onderdelen doet altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Dit onderdeel gaat los… Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? Hoezo is een cementmolen niet om in te slapen? Zou een graafmachine niet kunnen dansen als hij toch al zo soepel beweegt? De onderdelen twijfelen hardop of al die afspraken wel kloppen…

De Grote Gele Graafmachine is een bonte bende voor alle bouwers, brekers, dwarsliggers en meebewegers vanaf 4 jaar. Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht maken een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld. 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Ontmoet de makers

Quotes

"De Grote Gele Graafmachine is een ode aan de speelsheid en rijke fantasie van jonge kinderen. Een oproep om nooit te stoppen met spelen! Hoewel er voor de kinderen een hoop te zien, beleven en lachen was, was het vooral deze moraal die mij als volwassene aansprak. Deze inspiratie neem ik mee naar huis vandaag: gooi het handboek uit het raam, lap de regels aan je laars en vertrouw op je impulsen."

Marijn Lems in Theaterkrant

"Goed is een understatement. Het ziet er fantastisch uit!"

Angelique, intermediair educatie

"Ik vond het leuk! En grappig hoe de graafmachine ging dansen. Ik kom later ook bij jullie werken! "

Lex, 5 jaar

"Ik vond het dansen het aller allerleukst."

Leerling basisschool Petrus en Paulus, 5 jaar

Credits

Website: www.hetlaagland.nl  
Website: www.sallydansgezelschapmaastricht.nl 
Concept, regie & choreografie: Lennart Monaster & Stefan Ernst
Dans & spel: Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Thirza Riphagen en Jennifer Muntslag
Assistent choreograaf: Patrizio Bucci
Regie-assistentie: Talla Dirkzwager
Tekst: Lennart Monaster
 

Muziek: Wouter Gulikers
Decor: Douwe Hibma 
Licht: Thierry Wilders
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Techniek: Dorus van Leeuwen, Eelke Slooten & Christiaan Verschuuren