Specials

Diederik Jekel

De kunst in kunstmatige intelligentie zien

Tickets
De kunst in kunstmatige intelligentie zien

Wordt kunstmatige intelligentie de ondergang van de mensheid of gewoon de oplossing voor alle saaie klusjes op kantoor?

Nooit meer zelf een PowerPoint maken of een document samenvatten voor je baas of weten wanneer een video echt is of niet. Straks zijn journalisten, kunstenaars en rechters ook gewoon vervangen door KI. Hoe zijn we hier in vredesnaam terechtgekomen en wat gaat dit betekenen voor de mensheid? Wat is creativiteit? Bestaat evolutie nog en is dit het gevolg?

Diederik Jekel gaat je in dit unieke, theatrale college meenemen in een heel bijzonder verhaal. Het verandert je kijk voor altijd op datgene dat jouw leven meer beïnvloedt dan welk ander ding in ons leven: de computer. En dat in maar anderhalf uur! Een avond met veel humor. Bedoeld voor iedereen, van jong tot oud en ook (juist) voor mensen die nauwelijks de aan-knop van hun telefoon kunnen vinden.

Tickets en tijden

Datum vr 28 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum vr 28 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

Credits

Spreker: Diederik Jekel

Over Diederik Jekel

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en een boek. Hij behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010 en heeft daarna heel kort onderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers.