Theater

De Theatertroep

De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft

Tickets Over de maker(s)
De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft

Een swingende actiemusical vol humor en moraal, meezingers en achtervolgingen, showballet en urgente thema’s.

Hoe beter opkomend populisme, de rol van de media en de verantwoordelijkheid van het individu aan de kaak te stellen dan met een laagdrempelige actiemusical vol antihelden, liedjes en explosies? In tijden van fake news, fact checken en politici die feiten verwerpen als “ook maar een mening”, is het geen overbodige luxe om je zo nu en dan af te vragen: wat is waar? Deze actiemusical is een satirische vertelling die deze problematiek op geestige en absurdistische wijze aan de kaak stelt. Na afloop ga je zingend, dansend én de wereld verbeterend de zaal uit.

Onder het motto ‘drempel omlaag, lat omhoog’ trekt De Theatertroep door het land, als blijspelspelers op een kar. Gewapend met repertoire van gloednieuwe zelfgeschreven teksten, sketches en eeuwenoude acts, halen ze genadeloos de actualiteit door de mangel.

De Theatertroep stond eerder in ons theater.

Tickets en tijden

Datum do 06 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum do 06 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Vaudeville – de Podcast

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: 'stem van het volk'. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdisciplines integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeares Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

Meer over De Theatertroep

Credits

Website: www.theatertroep.nl
Van en met: Rosa Asbreuk, Roos Bottinga, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever
Regie: Eva M.C. Zanen
Tekst: Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen

Dramaturgie stage: Lotte Melkert
Vormgeving: Sjaan Hofstede
Muziek: Joeri de Graaf / Nineyard Audio
Educatie: Merijn van Beusekom