Theater

Anna Drijver

De mannen van Maria

Tickets
De mannen van Maria

"We gingen om te baren naar de Oost, verscheept op bestelling van de heren ginds, zeven meisjes die vaak nog niet eens waren gekust."

Maria van Aelst wordt als jong meisje door haar ouders naar 'de Oost', het huidige Indonesië, gestuurd. Er zijn meisjes nodig tijdens de opbouw, om Hollandse kinderen te baren. Op zoek naar vrijheid zet Maria haar zinnen op een machtige positie en rijkdom.

De mannen van Maria vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd zag wat haar mogelijkheden waren, haar eigen weg koos en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan. Het is een uitzonderlijk historisch verhaal, tegelijkertijd doordrenkt met thema’s die ook in deze tijd zeer relevant zijn.

Actrice Anna Drijver was onder de indruk van het boek en vroeg toneelschrijver Maxine Palit de Jongh om het te bewerken tot een monoloog. Olivier Diepenhorst, bekend van zijn werk over de koloniale geschiedenis, nam de regie voor zijn rekening.

Tickets en tijden

Datum vr 31 januari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum vr 31 januari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

"Iedereen kent Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen, maar van de vrouwen uit die tijd hebben we geen idee. De mannen van Maria vertelt het waanzinnige verhaal van een zelfstandige vrouw in ‘de Oost’ in 1625."

Anna Drijver

"De mannen van Maria is een buitengewoon interessante beschrijving van die tijd door de ogen van een vrouw. Een tijd waarin de basis werd gelegd voor de latere koloniale overheersing van Indonesië."

Olivier Diepenhorst

Over Anna Drijver en Olivier Diepenhorst

Anna Drijver
Anna Drijver werd geboren in Den Haag en studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. In dat jaar ging de bioscoopfilm BRIDE FLIGHT in première, waarin Anna de glansrol van Esther vertolkt. Je kunt Drijver verder kennen van LOFT, Smoorverliefd, Nieuwe buren en Undercover.

Olivier Diepenhorst
Olivier Diepenhorst (1984) studeerde in 2013 af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam. Zijn afstudeervoorstelling Berenice werd bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent. Vanuit een liefde voor taal en fascinatie voor geschiedenis probeert Diepenhorst teksten met een literair of poëtisch karakter in deze tijd betekenis te geven.

Credits

Monoloog door: Anna Drijver
Naar de gelijknamige roman van: Anneloes Timmerije

 

Tekst: Maxine Palit de Jongh
Regie: Olivier Diepenhorst