Theater

Korthals Stuurman Producties

De Smeekbede

Nieuwe Namen
Tickets
De Smeekbede

Zoektocht naar een Surinaams verleden door een opmerkelijke brief.

In 1795 stuurt een vrijgemaakte vrouw een smeekbede naar haar voormalig meester. Het schip met de brief dat vanuit Paramaribo naar Amsterdam vaart, wordt gekaapt. Bijna tweehonderd jaar later wordt haar smeekbede in een archief teruggevonden. 

De Smeekbede volgt het spoor van Dédé, een in slavernij geboren vrouw op een plantage in Suriname. Dédé strijdt voor de vrijheid van haar zoon, gevangen in een systeem dat hun menselijkheid ontkent. De voorstelling toont de tragiek van een vrouw zonder eigen stem. 

Wie schrijft de geschiedenis? De gelijknamige roman van historicus Lianne Damen vertelt over macht en onmacht, over vooroordelen, racisme en winstbejag, maar ook over veerkracht en mededogen. Regisseur Olivier Diepenhorst vertaalt deze roman naar het theater. Zijn werk zag je in onze theaterzaal al eerder in de voorstellingen Mamma Medea van Theatergroep Suburbia en DAK van Als De Beren Komen.

Tickets en tijden

Datum do 23 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00
Tickets
Datum do 23 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00

Issues – Talks

Wil je meer weten over dit onderwerp? Samen met Studium Generale presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen onder de titel ‘ISSUES – Talks’, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een viertal actuele onderwerpen.
Op do 26 oktober om 19.30u vindt de Talk Herdenkingsjaar – Over het slavernijverleden en de impact op heden plaats in onze studio. Koop een los ticket voor €3,- voor de lezing, of koop direct een combiticket voor €1,- samen met je voorstellingsticket.

Meer ISSUES
Issues – Talks
Issues – Talks

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits

Website: www.korthalsstuurman.nl
Naar het boek van: Lianne Damen
Bewerking: Maarten van Hinte

 

Regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Dionne Verwey, Krisjan Schellingerhout e.a.