Specials

Nora Fischer

Wat speelt er?: De Sprong

Wat speelt er? - Theater
Tickets
De Sprong

Gebukt onder enorme prestatiedruk en torenhoge ambitities verloor de internationaal gelauwerde mezzosopraan en stemkunstenaar Nora Fischer haar geliefde instrument.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: De Sprong vindt plaats in een theaterzaal en niet in een concertzaal, want Zangeres Nora Fischer is deze avond niet aanwezig. In plaats van zingen, gaat Persoon Nora vertellen waaróm ze niet gaat zingen.

Een tijdlang kon ze dat namelijk niet meer, door een complexe verkramping die haar strottenhoofd in een zodanige houdgreep hield, dat zelfs Happy Birthday voor haar beste vrienden er niet meer uitkwam. Hoe kon zoiets gebeuren?
Met die vraag graaft Nora zich een weg in de rondte, via de verstikkende druk van 's werelds grootste podia, tot de innerlijke druk die ze als venijnige angel uit haar systeem moest trekken om haar keelspieren weer tot ontspanning te manen. Hoe kon iets dat wordt geboren uit zóveel plezier, verworden tot een bron van zóveel strengheid? 

Mezzosopraan Nora Fischer bracht in de afgelopen jaren concertpodia over de hele wereld in vervoering. De klassiek geschoolde zangeres houdt van het avontuur en wijkt regelmatig af van de gebaande paden. Zo bevat haar debuutalbum ‘Hush’ barokliederen van componisten als Purcell, Scarlatti en Monteverdi in uitgebeende bewerkingen voor stem en elektrische gitaar. Voor het album ontving ze samen met gitarist Marnix Dorrestein een Edison Klassiek in de categorie De Ontdekking. Beluister hier het interview met Nora Fischer bij Panorama Zondag.

Tickets en tijden

Datum do 03 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum do 03 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

"Angst voor de hoge E dwong sopraan Nora Fischer zichzelf opnieuw uit te vinden."

NRC

"Nora Fischer hervond zichzelf, maar niet als zangeres."

Trouw

"In het theater kan Nora Fischer, de zangeres zonder stem, zich weer uitdrukken – en authentieker dan ooit."

de Volkskrant

Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we bij geselecteerde voorstellingen aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er?
Wat speelt er?

Credits

Tekst en spel: Nora Fischer
Eindregie: Nina de la Parra
Lichtontwerp: James Murray
Geluidstechniek: Jan Heideveld

Visueel advies: Nada Mounzer
Begeleiding en advies: Titus Muizelaar
Flyerfoto en -ontwerp: Joost de Haas
 

Tickets en tijden

Datum do 03 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum do 03 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00