De Suriname Monologen

Monologen over Anton de Kom en Desi Bouterse

Geweest
Monologen over Anton de Kom en Desi Bouterse

Een bijzondere avond over de 20e-eeuwse kopstukken uit de rijke Surinaamse geschiedenis, met een topcast én live muziek.

De Suriname Monologen bestaan uit zes indrukwekkende monologen, waarvan er per voorstelling twee te zien zijn. In elk theater zie je dus een andere voorstelling. In onze theaterzaal staan Anton de Kom en Desi Bouterse centraal.

Anton de Kom is een schrijver en verzetsheld. Hoe verloopt het leven van de enige dochter van een vader die in 1944, het laatste oorlogsjaar, wordt opgepakt? In gedachten gaat zijn dochter in gesprek met hem. Ze praat over haar eigen herinneringen die vervlochten zijn geraakt met herinneringen van anderen.

Desi Bouterse, de huidige controversiële president van Suriname, bezien door de ogen van een journalist. Zijn verhaal is gebaseerd op interviews met Bouterse en wordt afgewisseld met persoonlijke overpeinzingen. In 2010 werd Bouterse gekozen tot president van Suriname en in 2015 herkozen. In het strafproces van de decembermoorden is Bouterse op 29 november 2019 in Paramaribo veroordeeld.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding door regisseur John Leerdam. De inleiding vindt plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het bestellen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Over 'De Suriname Monologen'

‘De Suriname Monologen’ is ontstaan uit een samenwerking van Stichting Julius Leeft! en De Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens de Grote Suriname tentoonstelling in het najaar van 2019.

Credits

Website: www.bostheaterproducties.nl
Regie: John Leerdam
Muziek: Harto Soemodihardjo (muzikale regie en gitaar), Walter Muringen (trompet)
Zang: Anna Makaloy

Anton de Kom
Spel: Urmie Plein
Tekst: Noraly Beyer
Tekstbijdrage: Judith Allard-De Kom

Desi Bouterse
Spel: Ruurt de Maesschalk
Tekst: Rudy Lion Sin Tjoe, Remco Meijer en Paulette Smit