Jeugd

Dansgezelschap De Stilte

De Troostprijs 7+

Tickets Over de maker(s)
De Troostprijs 7+

Met 4 dansers, een piano, viool en zang vieren we, ver verwijderd van sterren en planeten, de beperkte houdbaarheid van eeuwige roem.

Als we kijken naar de sterren aan de hemel, zijn mensen klein en onbelangrijk. Dat kan niet! Dus maken we van onszelf sterren. We houden toespraken, we maken erepodia. We slaan elkaar op de schouders en belonen elkaar met prijzen. We benoemen onszelf tot winnaars. We delen lintjes uit, medailles, bekers. We bouwen prijzenkasten tot aan het plafond onder het motto ‘The sky is the limit’. We vergelijken, willen ons onderscheiden en gaan de strijd aan met elkaar.

En toch…. En toch zijn en blijven we nietige wezens in een overweldigend universum.
Elke prijs is een troostprijs.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum zo 11 december
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50
Tickets
Datum zo 11 december
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50

Over Dansgezelschap De Stilte

De Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat.

Meer over Dansgezelschap De Stilte

Credits

Website: www.destilte.nl
Concept, choreografie en toneelbeeld: Jack Timmermans
Dans: Elvedin Šiljdedić, Chiara Aldorisio, Donna Scholten, Gianmarco Stefanelli
Muzikanten: Martin Fondse (piano), Vera van der Bie (viool), Margriet Sjoerdsma (zang)
 

Uitvoering toneelbeeld: Einstein design, Parrendocs, Mooimakerij Noest
Compositie: Martin Fondse
Kostuums: Czakon
Lichtontwerp: Pink Steenvoorden, Einstein Design