Theater

Liz Snoijink & Porgy Franssen

PodiumParels: DOEK!

Tickets
DOEK!

Een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde.

Maria Goos’ klassieker DOEK! die in 2011 de prestigieuze Toneel Publieksprijs won is terug in het theater met Liz Snoijink en Porgy Franssen! Zij spelen de acteurs Lies Oorthuizen en Richard Berkhove. Op het toneel weten zij elkaar tot grote hoogte te stuwen, maar buiten het podium staat een destructieve kant een grote liefde in de weg waardoor ze elkaar uit het oog verliezen. 

Als al diverse tegenspeelsters van Richard hun rol hebben teruggegeven in een gepland toneelstuk, wordt ten langen leste Lies ingevlogen om de voorstelling van een voortijdige dood te redden. De chemie tussen hen werkt nog steeds en niet alleen op het toneel. 

DOEK! is een schurende komedie over echt en onecht op het toneel, in de kunst en in de liefde. Voor elke acteur een uitdaging om te spelen. 

Deze voorstelling werd eerder gespeeld door Loes Luca en Peter Blok en won de AVRO Toneel Publieksprijs. De tekst werd geschreven door de veelbekroonde scenarioschrijfster Maria Goos, bekend van Pleidooi, Oud Geld, Familie en Smoeder.

Tickets en tijden

Datum zo 22 september Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00
Tickets
Datum zo 22 september - Try-out
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 14,00 tot € 28,00

"Een drama in een komedie."

de Volkskrant

"Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten…topvoorstelling."

GPD

"Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners"

Het Parool

PodiumParels

Dé parels van het afgelopen seizoen komen nog één keer terug. We starten het nieuwe theaterseizoen met de PodiumParels. Voorstellingen die bomvolle zalen trokken, lovende recensies kregen én die je gezien moet hebben. Het is nu of nooit: deze voorstellingen zijn nog eenmaal terug in het theater. Programmeur Marjan van Huijstee heeft een selectie gemaakt uit de parels van afgelopen theaterjaar.  

Bekijk de Podium Parels
PodiumParels
PodiumParels

Over de makers

Liz Snoijink, geboren op 19 november 1955 in Goirle, Nederland, is een gerenommeerde Nederlandse actrice. Ze volgde haar opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam, waar ze in 1979 afstudeerde. Snoijink maakte haar acteerdebuut in de Nederlandse televisie- en filmwereld en heeft sindsdien een indrukwekkende carrière opgebouwd. Gedurende haar carrière heeft Snoijink diverse prijzen en nominaties ontvangen voor haar acteerprestaties. Ze wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde actrices van haar generatie in Nederland.

Porgy Franssen, geboren op 4 februari 1957 in Tilburg, Nederland, is een veelzijdige Nederlandse acteur en regisseur. Hij volgde zijn opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam, waar hij in 1981 afstudeerde. Franssen heeft sindsdien een rijke en diverse carrière opgebouwd in theater, film en televisie. Franssen is vooral bekend om zijn werk in het theater, waar hij heeft samengewerkt met prestigieuze gezelschappen zoals Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Theater.

Credits

Spel: Liz Snoijink en Porgy Franssen
Regisseur: Jan-Paul Buijs

Website: www.mariagoos.nl