Dans

Panama Pictures

Dansdonderdag: Each time we fall a city arises

Nieuwe Namen
Geweest
Each time we fall a city arises

Dynamische, ongepolijste en spectaculaire voorstelling vol dans en acrobatiek.

Panama Pictures laat een wereld zien die uit het lood dreigt te raken. Struikelend, vallend en vliegend zoeken de performers naar houvast. Al is het maar voor even. Dans, circus en livemuziek versmelten tot een intrigerende belevenis over de feilbaarheid van de mens. Het ontrafelt ons verlangen om zekerheden te creëren, als buffer tegen alles wat niet te controleren valt.

In een imposant decor – dat schuine vlaktes combineert met schuilplekken hoog in de lucht – geven de performers zich over aan een wereld die op losse schroeven lijkt te staan. Ondergedompeld in de klankwereld van de componisten Strijbos & Van Rijswijk en Anthony Fiumara, vloeien dans, partner- en luchtacrobatiek in elkaar over. De live uitgevoerde zang ondersteunt, ontregelt en troost. Terwijl ze uit evenwicht raken, openen zich nieuwe perspectieven.

"De ontdekking en verrassing van het jaar (...) een bijna perfecte combinatie van circus (aerial straps), hedendaagse dans en een zorgvuldig samengestelde soundtrack."

Marc Celis

"Heb je ook weleens het gevoel dat in onze tijd de wereld een beetje gekanteld is? Dat het vlak onder je voeten, waarop je dagelijks je best doet om die wereld met iets van balans tegemoet te treden, voelbaar aan het hellen is gegaan? Dat je daardoor net iets harder je best doet om je staande te houden? Dat gevoel geeft Each time we fall, a city rises."

Theaterkrant

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand een speciale inleiding van De Dansers. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Credits

Website: www.panamapictures.nl
Concept en choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Tarek Rammo, Francesco Barba, Nicolas van Corven, Aimee Morales en Jefta Tanate
Zang: Els Mondelaers

Tekst: Maria Barnas e.a.
Compositie en muziek: Strijbos & Van Rijswijk en Anthony Fiumara
Toneelbeeld: Sammy van den Heuvel
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg