Toneelgroep Oostpool

Edward II

Geweest Over de maker(s)
Edward II

Geannuleerd

Let op: Wegens omstandigheden is deze voorstelling geannuleerd.
Heb je tickets voor deze voorstelling? Je krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail.

Vragen over tickets?

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie.

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is.

Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuzes zijn politieke en wereldlijke taken te verwaarlozen. Iedereen om Edward heen dient de kroon en handelt uit landsbelang. Maar wat als dat ‘landsbelang’ voor iedereen iets anders betekent? Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten deze twee elkaar uit of zijn ze te combineren in één mens?

Een scherp en humoristisch koningsdrama over vechten voor de liefde en je idealen, tot de uiterste consequentie.

Quotes

"Chung toont zich andermaal een uitstekende acteursregisseur. Matthijs IJgosse is tegelijkertijd hilarisch en ijzingwekkend als de haatdragende Mortimer, die om het minste of geringste zijn zwaard trekt en geen kans onbenut laat om zijn allesverzengende homohaat te laten gelden. En Jozefzoon is verpletterend in de hoofdrol: van lieve jongen transformeert hij naar een wraakzuchtige tiran, die alleen nog maar de wereld wil zien branden. "

NRC Handelsblad

"Een vette, aanstekelijke komedie.”"

De Volkskrant

"Dankzij het sterke spel van de gehele cast, met een heerlijk over de top spelende Sigrid ten Napel, blijft dit eeuwenoude koningsdrama moeiteloos overeind."

Theaterkrant

Over Charli Chung

Regisseur Charli Chung maakt een eigenzinnig kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s koningsdrama Edward II en de homo-erotische sonnetten van William Shakespeare. Waar Shakespeare in de 16e eeuw homoseksualiteit nog verstopte, bracht Marlowe met Edward II een van de eerste volwaardige homoseksuele personages ten tonele. Na het zeer goed ontvangen ‘Don Caravaggio’ (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes ‘De Profundis’ (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch personage.
De Italiaans-Nederlandse Charli Chung (Nederland, 1995) studeerde aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Vanaf 2021 maakt Chung een geleidelijke overstap naar het artistieke team van Toneelgroep Oostpool.

Credits

Website: www.toneelgroepoostpool.nl 
Tekst: Christopher Marlowe
Bewerking: Jibbe Willems

Regie: Charli Chung
Spel: Abe Dijkman, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, e.a.
Dramaturgie: Madelon Kooijman