Jeugd, Dans

De Dansers

Een Kleine Anatomie 4+

Uit eigen stad, Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
Een Kleine Anatomie 4+

Vanuit livemuziek en dans beleven vier performers het lichaam van buiten én van binnen.

Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken. Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen. Jouw mond is het grootst, daar past een hele boterham in. Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen. Mijn schouders zijn het breedst en jouw neus het grappigst. En hoe zit dat eigenlijk van binnen? Is mijn honger groter dan de jouwe? Wie moet het nodigst plassen? En als vrolijkheid een kleur zou hebben, is die dan bij iedereen anders?  

In Een Kleine Anatomie brengen vier performers het lichaam in kaart en leren ze het beter kennen. Een voice over praat hen luid en duidelijk door de 'choreografie' heen: eerst de arm, dan de knie, de tong en het bobbeltje achter je nek. In het begin volgt iedereen nog braaf, maar al snel kruipt de speelse ontdekkingsdrang erin. De voeten vliegen van de vloer, de duimen dansen alle kanten op en de spelers klimmen op elkaars schouders. Zelfs die strenge voice over begint te zingen. Een Kleine Anatomie is een reis door het lichaam, inclusief de fysieke sensaties en emoties. Met live muziek en dans laten de vier performers zien – en voelen – dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er net een grote teen in de weg.  

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum zo 11 februari
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 3,75 tot € 10,00
Tickets
Datum zo 11 februari
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 3,75 tot € 10,00

Over De Dansers

De Dansers is een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om onze ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. Het gezelschap wil zich losmaken van wat een mens vast kan zetten. 

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.

Meer over De Dansers

Credits

Website: www.dedansers.com
Concept: Anna Bentivegna, Yoko Haveman, Hans Vermunt
Choreografie: Josephine van Rheenen i.s.m. de spelers
Live muziek en compositie: Hans Vermunt
Performers: Anna Bentivegna, Arturo Vargas, Hans Vermunt, Maxime Smeets, 
Dramaturgie: Moniek Merkx 
Lichtontwerp: Tim van 't Hof
Naar een idee van: Anna Bentivegna 

 

Techniek: Chieljan van der Hoek, Samia te Nuijl 
Productie: Danae Bos
Zakelijk leiding: Miriam Gilissen 
Educatie: Sanne Wichman 
Marketing en publiciteit: Lizzy Schreijer 
Acquisitie: Frontaal Theaterbureau 
Artwork: 75B 
Met dank aan: Yoko Haveman, Timme Afschrift, Guy Corneille