Jeugd, Dans

De Dansers

Een Kleine Anatomie 4+

Uit eigen stad, Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Een Kleine Anatomie 4+

Vanuit livemuziek en dans beleven vier performers het lichaam van buiten én van binnen.

Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken. Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen. Jouw mond is het grootst, daar past een hele boterham in. Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen. Mijn schouders zijn het breedst en jouw neus het grappigst. En hoe zit dat eigenlijk van binnen? Is mijn honger groter dan de jouwe? Wie moet het nodigst plassen? En als vrolijkheid een kleur zou hebben, is die dan bij iedereen anders?  

In Een Kleine Anatomie brengen vier spelers het lichaam in kaart en leren ze het beter kennen. Met dans en live muziek maken ze een reis langs alle ledematen, sensaties en gevoelens die bij het lichaam horen. In het begin gaat dat nog braaf, maar al snel kruipt de speelse ontdekkingsdrang erin. De voeten vliegen van de vloer, de duimen dansen alle kanten op en de spelers klimmen op elkaars schouders. Ook de stem doet mee: er wordt gezongen, gegromd, geniesd en af en toe wat gepraat. Samen met het publiek ontdekken de spelers dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er net een grote teen in de weg.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Credits

Website: www.dedansers.com
Choreografie: Josephine van Rheenen i.s.m. de spelers
Live muziek en compositie: Hans Vermunt
Performers: Anna Bentivegna, Arturo Vargas, Hans Vermunt, Maxime Smeets, 
Dramaturgie: Moniek Merkx 
Lichtontwerp: Tim van 't Hof
Naar een idee van: Anna Bentivegna 

 

Techniek: Chieljan van der Hoek, Samia te Nuijl 
Productie: Danae Bos
Zakelijk leiding: Miriam Gilissen 
Educatie: Sanne Wichman 
Marketing en publiciteit: Lizzy Schreijer 
Acquisitie: Frontaal Theaterbureau 
Artwork: 75B 
Met dank aan: Yoko Haveman, Timme Afschrift, Guy Corneille