Specials

Kolsloot & Vlam

Een on-Amerikaanse droom

ISSUES
Tickets Over de maker(s)
Een on-Amerikaanse droom

Wat is er nog over van de Amerikaanse Droom? Amerikakenner Victor Vlam bespreekt het in een interactieve lezing.

Amerika wordt verscheurd door diepe verdeeldheid. Na een veelbelovende start heeft president Joe Biden terrein verloren in de peilingen en voormalig president Donald Trump zegt dat hij een comeback zal maken. Amerikanen zijn het niet eens over de meest fundamentele kwesties.

Het is conventionele wijsheid om aan te nemen dat de Republikeinen op de meeste punten ongelijk hebben. Maar is dit echt wel zo? De Democraten zijn meer geradicaliseerd in de cultuuroorlogen. Zo wil president Biden dat Amerikanen in genderneutrale termen over zwangerschap praten en heeft Google het ei uit de salade-emoji gehaald om veganisten niet voor het hoofd te stoten. En ondanks de grote verdeeldheid over ras, is racisme de afgelopen dertig jaar afgenomen als je naar de feiten kijkt. Wat is er over van de Amerikaanse Droom?

Tickets en tijden

Datum do 08 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 17,00
Tickets
Datum do 08 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 17,00

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Over Victor Vlam

Victor Vlam is een expert op het gebied van de Amerikaanse politiek. Hij heeft in 2008 en 2012 voor de presidentiële campagnes van Barack Obama gewerkt. Hij heeft twee boeken over Donald Trump geschreven. En hij verschijnt regelmatig op radio en televisie bij NOS, RTL en SBS om commentaar te geven op de Amerikaanse politiek.

Meer over Victor Vlam

Credits