Specials

Kolsloot & Vlam

Een on-Amerikaanse droom

Wat speelt er? - Theater
Geweest Over de maker(s)
Een on-Amerikaanse droom

Let op: deze voorstelling is geannuleerd. Heb je tickets? Je krijgt bericht van ons via e-mail.

Wat is er nog over van de Amerikaanse Droom? Amerikakenner Victor Vlam bespreekt het in een interactieve lezing.

Amerika wordt verscheurd door diepe verdeeldheid. Na een veelbelovende start heeft president Joe Biden terrein verloren in de peilingen en voormalig president Donald Trump zegt dat hij een comeback zal maken. Amerikanen zijn het niet eens over de meest fundamentele kwesties.

Het is conventionele wijsheid om aan te nemen dat de Republikeinen op de meeste punten ongelijk hebben. Maar is dit echt wel zo? De Democraten zijn meer geradicaliseerd in de cultuuroorlogen. Zo wil president Biden dat Amerikanen in genderneutrale termen over zwangerschap praten en heeft Google het ei uit de salade-emoji gehaald om veganisten niet voor het hoofd te stoten. En ondanks de grote verdeeldheid over ras, is racisme de afgelopen dertig jaar afgenomen als je naar de feiten kijkt. Wat is er over van de Amerikaanse Droom?

ISSUES

Veel voorstellingen in onze theaterzaal brengen actuele maatschappelijke thema’s onder de aandacht. Komend theaterseizoen bundelen we deze voorstellingen onder de titel ‘ISSUES’.
Stuk voor stuk zijn het voorstellingen die je aan het denken zetten, je nieuwe perspectieven bieden, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we graag aan.

Meer ISSUES
ISSUES
ISSUES

Credits