Specials

Diederik Jekel

Eerste Hulp bij Moeilijke Onderwerpen

Wachtlijst Over de maker(s)
Eerste Hulp bij Moeilijke Onderwerpen

In één avond genoeg weetjes en antwoord op alle grote vragen om iedereen versteld te doen staan.

Hoe vaak gaat het bij het koffiezetapparaat niet over grote onderwerpen zoals klimaatverandering, de stikstofcrisis of wat er nou precies voor de oerknal was? Gaan discussies op social media niet over lastige kwesties als buitenaards leven, kernenergie, de huizencrisis, wanneer nemen computers mijn baan over en waarom worden vogels niet geëlektrocuteerd als ze op stroomleidingen zitten?

Diederik Jekel behandelt deze en meer belangwekkende kwesties op één avond. Eén avond en je kunt gegarandeerd meepraten met de belangrijkste onderwerpen en hebt genoeg weetjes om iedereen op het werk versteld te doen staan. Met humor en simpele voorbeelden legt Diederik uit wat er speelt zodat je zelf een standpunt in kan nemen.
En wie weet wordt je eigen vraag beantwoord, want Diederik zal als een soort Willem Wever live publieksvragen beantwoorden.

Tickets en tijden

Datum za 01 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Wachtlijst
Datum za 01 april
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00

Over Diederik Jekel

Wetenschapsjournalist en theatermaker.

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en een boek. Hij behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010 en heeft daarna heel kort onderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers.

Zijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en om te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Maar bovenal vindt hij het gewoon leuk om 24 uur per dag over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen.

Meer over Diederik Jekel

Credits