Theater

Het Zuidelijk Toneel & Stichting Nieuwe Helden

En ze leefden nog lang en gelukkig

Wat speelt er? - Theater
Tickets Over de maker(s)
En ze leefden nog lang en gelukkig

Een eerlijk sprookje voor volwassenen over ongelijkheid.

Wat als we nu eens echt naar kinderen zouden luisteren? Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. We praten er over en doen van alles, maar er verandert niets. Dit keer draaien we het om: op het podium staat een geweldig decor en een 11-jarig kind dat jou meeneemt in een sprookje van deze tijd. Laat je verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

Tussen de 6% en 8% van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en loopt zo risico op armoede. Dat is schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem op scherp zetten. Experts zijn het erover eens dat we ongelijkheid kunnen wegwerken met een stikstof-achtige maatregel. Waarom willen we het dan niet oplossen?

Al bijna twee jaar lang verzamelt Nieuwe Helden getuigenissen van kinderen over ongelijkheid en hoe zij het anders zouden aanpakken. Samen met Het Zuidelijk Toneel werken ze dat uit tot een pakkende ervaring.

Tickets en tijden

Datum do 07 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 07 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele thema’s in onze stad, ons land en in de wereld. Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we een aantal van deze theatervoorstellingen. Dans over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek, theater over je identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.

Samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen onder de titel ‘Wat speelt er? – Talks’, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen.
Op do 29 februari om 19.30u vindt de Talk Kansen(on)gelijkheid – Over armoede en de impact ervan plaats in onze studio. Koop een los ticket voor €3,- voor de lezing, of koop direct een combiticket voor €1,- samen met je voorstellingsticket.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid
Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid

Over Het Zuidelijk Toneel

Bij Het Zuidelijk Toneel zetten ze theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Ze ontwikkelde zich tot een uniek gezelschap dat steeds gericht is op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

Piet Menu staat als curator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen ze de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten.

Meer over Het Zuidelijk Toneel

Credits

Website: www.hzt.nl
Maker: Bas van Rijnsoever
Dramaturgie: Lucas De Man, Piet Menu

 

Film: Tim van den Heuvel
Creatief producent: Valene Lontanga
Scenografie: Gijs Leijdekkers