Theater, Specials

Schweigman&

Eros

Uit eigen stad
Wachtlijst Over de maker(s)
Eros

In Eros gaan zes vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In een eigentijds ritueel gaan de remmen los en wordt vrouwelijkheid in al haar facetten gevierd.

Celebrate the body: Schweigman& en DOX vieren het vrouwenlichaam*. In ‘Eros’ ervaar je vrouwelijke sensualiteit, met héél je lichaam. Boukje Schweigman over het werkproces: ‘Het leek wel of we de doos van Pandora openden. Veel vrouwen hebben als het ware een deksel op hun onderbuik en niet voor niks. Eeuwenlange onderdrukking en misbruik hebben hun sporen achtergelaten.’ Die donkere kanten, de schaamte en het schuldgevoel, hebben ze in de veiligheid van de repetitieruimte opgezocht en achter zich gelaten. Ze wilden over de drempel heen stappen, de vreugde, de kracht van het lichaam en de speelse levenslust herontdekken. 

Het dak eraf! 
In Eros is het klaar met alle taboes: het dak gaat eraf! Ondersteund door drums en percussie van Frank Rosaly en Katherina Bornefeld is het een aanstekelijke, energieke voorstelling geworden. Een totaalervaring voorbij het alledaagse. 

Schweigman& en DOX 
Eros is een coproductie van Schweigman& en DOX. Dat de Utrechtse gezelschappen de handen ineenslaan, leidt tot nieuwe dimensies in beider werk: het fysiek-zintuiglijke, rituele werk van Schweigman& vermengd met de focus op jongerencultuur en urban dans(theater) van DOX. 

*De performers van Eros identificeren zich als (biologische) vrouw. Het is gemaakt vanuit de beleving van hun lichaam. We zijn ons ervan bewust dat de beleving van het lichaam en van vrouwelijkheid en mannelijkheid door ieder op zijn/haar/hun eigen manier kan worden ervaren.

Masterclass Schweigman& - Vrijdag 16 juni

Veel bezoekers wilden zelf ook de dansvloer op springen na het zien van de energieke performance Eros. Daarom organiseert Schweigman& in samenwerking met Podium Hoge Woerd een fysieke Eros- workshop op vrijdag 16 juni 2023 van 10.00 t/m 16.30 uur. In deze training onderzoek je de sensuele kracht van je lichaam. Je ervaart wat voor energie er in jouw lijf huist en hoe je die de vrije ruimte kan geven. Samen creëren we een veilige ruimte waarin we ons eigen lichaam en dat van de ander kunnen eren en vieren. 

Meer informatie
Masterclass Schweigman& - Vrijdag 16 juni
Masterclass Schweigman& - Vrijdag 16 juni

Tickets en tijden

Datum do 01 juni
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Wachtlijst
Datum do 01 juni
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Datum vr 02 juni
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Wachtlijst
Datum vr 02 juni
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Schweigman&

Schweigman& daagt de bezoeker op een speelse manier uit om uit zijn comfortzone te komen en zo door te dringen tot een diepere laag.

Meer over Schweigman&

Credits

Concept: Boukje Schweigman, Ibelisse Guardia Ferragutti
Performers: Lysanne van Berlo, Fiona Dekkers, Luana van Eekeren, Ibelisse Guardia Ferragutti, Rosanna ter Steege, Wennah Wilkers, Goda Žukauskaitė, Maxime Abbenhues, Dayna Martinez Morales, Kanoko Takeuchi 
Drums en percussie: Katherina Bornefeld, Frank Rosaly
Regie: Boukje Schweigman
Muziekcompositie: Frank Rosaly
Scenografie: Theun Mosk
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen 
Casting: in samenwerking met Hildegard Draaijer
Regieassistentie: Anemone Oostvriesland, Rachel Schuit 

Productieleiding: NMore, Lise van den Hout 
Techniek: Albert Jan ten Napel, Jorn Kortooms, Bart van den Heuvel, Jeroen de Goei
Dramaturgisch advies: Loes van der Pligt
Hoofd techniek: Jurr van Diggele
Hoofd productie: Puck Mathot 
Publiciteit & marketing: Lonneke Laurant
Educatie: Anemone Oostvriesland, Sarah Lise Verbrugge, Elise de Leede
Zakelijk directeur: Rachel Feuchtwang 
Met dank aan alle vrijwilligers en de educatieteams van Schweigman& en DOX