Circus

Piet van Dycke / Circumstances

EXIT

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
EXIT

Een spannende, acrobatische en fysieke circus- en dansvoorstelling waarin vier dans- en circusartiesten uiteindelijk een collectieve balans vinden.

In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. 

We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. 

EXIT is een spannende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatiek en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline.

Piet van Dycke/Circumstances maakte afgelopen seizoen indruk met de voorstelling Glorious Bodies in ons theater.

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de voorstelling EXIT? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van Piet van Dycke? Kom naar de inleiding, waar we je meenemen in de achtergrond van de voorstelling. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Tickets en tijden

Datum za 15 februari Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
Datum za 15 februari - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00

"‘EXIT’ is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte."

De Volkskrant

"Solo, met twee en uiteindelijk met zijn vieren voeren ze er verbluffende, gevaarlijk ogende acrobatische toeren op uit. De Vlaamse choreograaf Piet Van Dycke vroeg dan ook vier dansers met een circus-achtergrond voor deze voorstelling. Hun dubbele talent maakt ‘EXIT’ tot een opwindend uur fysieke krachtpatserij. "

NRC

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, William Blenkin, Raff Pringuet, Benedikt Löffler, Harrison Claxton, Alejandro García Bustos (wisselende cast).
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld 

Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet
Productie: Circumstances vzw
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit en Miramiro
Met steun van: PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren