Jeugd

NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Herfststukjes: Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht 6+

Uit eigen stad
Geweest Over de maker(s)
Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht 6+

Een muzikale, speelse, spannende en filosofische voorstelling over de vraag hoe je samen kan spelen als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje.

Geloof jij in Messi of in Ronaldo? Hoe oud is Sinterklaas? Wie heeft de wereld gemaakt? Bestaan unicorns echt? Zijn mensen afstammelingen van apen? Als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje, hoe speel je dan samen?

Fos weet niet wie zijn moeder is. Zijn vader praat nooit over haar. Gelukkig heeft Fos Bob. Die is er altijd voor Fos. Als hij ergens mee zit, of als hij een vraag heeft. Bob weet alles. Bob kan alles. Bob heeft altijd een antwoord.

Drie weken geleden is Fos verhuisd. Zijn vader heeft een oude boerderij gekocht, die hij aan het opknappen is. Fos kan het erg goed vinden met zijn nieuwe buurmeisje Bibi. Ze worden vrienden. Bibi kan Bob niet zien, maar ze is hartstikke nieuwsgierig en zit boordevol vragen over hem. Als Bob plots verdwijnt, raakt Fos in paniek en weet het zeker: dat is de schuld van Bibi. Bob moet terugkomen! En Bibi moet weg.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? 
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Alle Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Quotes

"Aanstekelijk verhaal vol naïviteit, humor en verbeelding, een zeer geslaagd (jeugd)regiedebuut van Joep Hendrikx."

Volkskrant

"Zo’n stuk, daar smacht je dus naar als je op een school zit met 20 verschillende landen van herkomst en evenzovele religies of politieke overtuigingen. Vooral ook omdat het nergens belerend is, maar wel je ogen opent voor verdraagzaamheid."

Cultuurpers

"Intiem filosofisch jeugdtheater over samen en alleen zijn."

Theaterkrant

Credits

Website: www.het-nu.nl
Tekst: Floor Leene
Regie: Joep Hendrikx
Spel: Yara Piekema, Emile Rogissart
 

Decor en kostuum: Malou Palmboom
Audiovormgeving en audioproductie: Sebastiaan Bax
Campagnefoto: Jeannette Slütter
Scènefoto's: Bart Grietens