Jeugd

Maas theater en dans

Lente-Uitjes: Gezocht Konijn 3+

Geweest Over de maker(s)
Gezocht Konijn 3+

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis.

Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

In de lijn van Pak’M, en BullyBully (Zilveren Krekel) maakt René Geerlings is dit zijn eerste peuterproductie. Hij neemt graag grote thema’s zoals anarchisme, digitalisering, aandachtsverslaving en dictatuur en presenteert deze op duplo-niveau aan de allerkleinsten en hun aanhang. De kwaliteit van zijn fysieke en taalloze werk wordt internationaal erkend en zijn oeuvre toert nog steeds over de hele wereld.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Lente-Uitjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is. 

Meer Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Credits

Website: www.maastd.nl
Regie/decor: René Geerlings
Spel: Henke Tuinstra, Gianni Noten, Sytze Bouma 

 

Regieadvies: Dorien Folkers, Moniek Merkx
Regie-assistent: Esther Schouten